reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

No to Kasiu do dzieła. Jak pani doktor tak mówi, przepisała taką receptę, to trzeba ja zrealizowac;-)

reklama
zuczek to prawda z ta szczepionka - tak jest w kalendarzu - jeszczce ostatnie szczepienie skojarzone jest kolo 18 miesiaca ...

no i do roboty ... siostrzyczke czas zmajstrowac ... tylko sie nie pomylcie :)

Zuczek - ja nie wiem, czy to normalne, bo nie widziałam takiego podwijania paluszków u innych dzieci.

Ingunia już całakiem nieźle biega, ale nie chce się puścić - jak ją trzymam pod paszki i się zapomni o ją puszczam i tylko asekuruję ale jak się zorientuje, że ją puściłam, to łapie mnie za ręce i przyciska sobie do boczków z całej siły i dalej leci:-) . Jest ostrożna do bólu:tak: .

A mi sie wydawalo, ze Viki juz ladnie stawia nozki, a ortopeda znowu sie do czgos doczepil i mamy chodzic w bucikach Daniela :-(

Po raz pierwszy slysze o skutkach takiego prowadzania dziecka. My robimy tak niemal non-stop, bo mala sie ciagle tego domaga. Jak nie chcemy podac jej rak i za nia dreptac to zaczyna na nas krzyczec :-D
Do ortopedy idziemy za 2 tyg - zobaczymy za co nas ochrzani ;-)

Nie chce byc zlosliwa ale niestety miedzy innymi takie wlasnie moga byc skutki prowadzania.
Mam nadzieje ze Viki szybciutko polubi buciki ortopedyczne i juz niedlugo bedzie dobrze stawiac stopki.

Ona zaraz po urodzeniu miala stopki skrecone do srodka, juz przy pierwszej wizycie w wieku 6tyg ortopeda zwrocil na to uwage, ale nie zalecil terapi. Teraz poszlismy do innego i pani powiedziala, ze mala nie skreca calych stopek do srodka tylko same paluszki tak stawia, ze jej sie skrecaja :confused:

Oj jestes zlosliwa, jestes - zeby jakies stare posty przytaczac... ehh:-D :cool2: :-D :tak: :-D :cool2: :-D

Tak tak, już lecę i robię siostrzyczkę dla Misiaka :-) W końcu doktórów trza słuchać, hahahaha :tak:
Asiun daj znać co powiedział Tobie pediatra w sprawie tych paluszków.

Priscilla jakos nie umiem sobie wyobrazic jak mozna skrecac same paluszki do srodka? U mnie Maks ma tez paluszki skrecone do srodka (nie wszystkie) ale to genetycznie po mnie i po mojej mamie,mamy troche powyginane paluchy.

reklama
Kurczaki, ten symptom sie jakos madrze nazywa :-D Chodzi o to ze stopa idzie prosto, ale potem jak mala odrywa piete i zostaje na palcach to odchyla duzy palec do srodka (a za nim wedruja inne), tak jakby chciala sie nim dodatkowo podeprzec. Nie umiem tego opisac :wściekła/y: ;-)

Do góry