reklama
Rybcia_21
Fanka BB :)
zuczek no to jak kiedy staranko o siostrzyczke dla Misiaka.
oczywiście śmieje sie tylko.
oczywiście śmieje sie tylko.
Zuczek - ja nie wiem, czy to normalne, bo nie widziałam takiego podwijania paluszków u innych dzieci.
Ingunia już całakiem nieźle biega, ale nie chce się puścić - jak ją trzymam pod paszki i się zapomni o ją puszczam i tylko asekuruję ale jak się zorientuje, że ją puściłam, to łapie mnie za ręce i przyciska sobie do boczków z całej siły i dalej leci:-) . Jest ostrożna do bólu .
Ingunia już całakiem nieźle biega, ale nie chce się puścić - jak ją trzymam pod paszki i się zapomni o ją puszczam i tylko asekuruję ale jak się zorientuje, że ją puściłam, to łapie mnie za ręce i przyciska sobie do boczków z całej siły i dalej leci:-) . Jest ostrożna do bólu .
Po raz pierwszy slysze o skutkach takiego prowadzania dziecka. My robimy tak niemal non-stop, bo mala sie ciagle tego domaga. Jak nie chcemy podac jej rak i za nia dreptac to zaczyna na nas krzyczec
Do ortopedy idziemy za 2 tyg - zobaczymy za co nas ochrzani ;-)
Nie chce byc zlosliwa ale niestety miedzy innymi takie wlasnie moga byc skutki prowadzania.
Mam nadzieje ze Viki szybciutko polubi buciki ortopedyczne i juz niedlugo bedzie dobrze stawiac stopki.
Priscilla
Fan(ka)
Ona zaraz po urodzeniu miala stopki skrecone do srodka, juz przy pierwszej wizycie w wieku 6tyg ortopeda zwrocil na to uwage, ale nie zalecil terapi. Teraz poszlismy do innego i pani powiedziala, ze mala nie skreca calych stopek do srodka tylko same paluszki tak stawia, ze jej sie skrecaja
Oj jestes zlosliwa, jestes - zeby jakies stare posty przytaczac... ehh
Oj jestes zlosliwa, jestes - zeby jakies stare posty przytaczac... ehh
Priscilla jakos nie umiem sobie wyobrazic jak mozna skrecac same paluszki do srodka? U mnie Maks ma tez paluszki skrecone do srodka (nie wszystkie) ale to genetycznie po mnie i po mojej mamie,mamy troche powyginane paluchy.
reklama
Priscilla
Fan(ka)
Kurczaki, ten symptom sie jakos madrze nazywa Chodzi o to ze stopa idzie prosto, ale potem jak mala odrywa piete i zostaje na palcach to odchyla duzy palec do srodka (a za nim wedruja inne), tak jakby chciala sie nim dodatkowo podeprzec. Nie umiem tego opisac ;-)
Podziel się: