reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Jesli po Zyrtecu bedzie poprawa to jest duze prawdopodobienstwo, ze to jednak alergia. Marta smaruj Antosia przed spaniem w dzien i na noc czyms tłustym, polecam DERMOBAZE lub inny, ale tłusty krem. Mozesz tez jak czesto sie da w trakcie Jego aktywnosci. Ochroni to przed wpływem ewentualnej sliny i bedzie łagodzic podraznienia. Olkowi bardzo pomagało jak miał zmiany alergiczne. Dermobaza to tylko mieszanina tłustych podłozy i nie ma zadnych substancji aktywnych, wiec jest bezpieczna.

reklama
Moja Karolcia w poniedziałek pierwszy raz dostała gorączki :-( i to od razu ponad 39 stopni :-( Prawdopodnie ma trzydniówkę, byłam wczoraj z nią u lekarza. Mam jej podawać Nurofen, wit.c i calcium a gdyby nurofen nie pomagał na gorączkę to czopek pyralginum (1/3) wczoraj wieczorem jej go dałam, od razu zrobiła brzydką kupkę ale czopek chyba zdążył się rozpuścić bo gorączka spadła i do rana nie było.
Dziewczyny muszę dac jej mocz do badania, a te woreczki są okropne, nie wiem jak ja to zrobię, może macie jakieś sposoby:confused:

Irlandia dzieki, kupie ten krem, ja go cały czas smaruje oliwka ale to nie pomaga.
Iza duzo zdrówka dla Karolinki:-) Może faktycznie to tylko trzydniówka.
A mocz może pobierz podczas kapieli, Antek zawsze robi siusiu w wodzie.:-)

maarta jak bedziesz w aptece to popros o probke kremu SVR Xerialine jak bylam z malym u dermatologa bo wlasnie mial na policzkach taka zaczerwieniona skore to nam ten kremik polecil.Jak dla mnie rewelacja.Krem bardzo silnie nawilza a nie blokuje porow i nie jest za ciezki.Moze i w waszym przypadku zda egzamin.

SVR to rzeczywiście rewelacja, ale te ceny... :no: Dermobaza jest wprawdzie tłusta, ale równie dobra. Dla mnie wazne było zeby zablokowac dostep sliny na policzki. Teraz przeszłam na Cutibaze - półtłustą.
Iza, choć jestem farmaceuta to wstyd przyznac, ale nie umiem Ci doradzić z tym pobraniem moczu. :zawstydzona/y::-(Zestaw leków wyglada sensownie i pewnie po kilku dniach masz sie pojawic na kontroli? Duzo zdrowia dla Karolinki!

Iza - ja łapałam mocz po karmieniu (mlekiem oczywiście).
Jagoda zawsze wtedy sika. Trzeba tylko przykleić ten woreczek. To na prawdę nie jest takie trudne, tylko trzeba złapać moment. Jeśli czekanie będzie się wydłużało, to ją czymś zabawiaj.
Powodzenia.

Irlandia a może moznaby było smarować samą parafinką? tak pomyslałam, że może zawiera ona njamniej tych różnych składników i związków chem, tylko czy można kupic parafinke w czystej postaci??

My na czerwoną buzię mamy Oilatum krem i sprawdza się super. Oliwki nie używamy, bo mały miał uczulenie (podobno uczulenie na oliwkę często się zdarza:baffled:).
Mój maluch ciągle chory, teraz jeszcze doszedł katar:eek:. Nie chce pić z cycusia, a wczoraj wogóle działy się z nim cuda. Cały dzień strasznie marudził, wieczorem najpierw ładnie zasnął, potem obudził się z płaczem i przez dwie godziny tak w kółko. Nigdy nic takiego się z nim nie działo:baffled:. Wydaje mi się, że to Eurespal tak na niego działa, więc dziś mu nie podaję i zobaczę, co będzie. Na razie poszedł ładnie spać i śpi już ponad godzinę:-).

maarta ja jak byłam u lekarza z Dominiką w Grudniu to też miała lekkie zmiany na policzkach to zapisała mi masć abym jej smarowała je.a nazwa jest taka chlorchinaldin h bardzo skuteczna jest.Do dzis jej używam jak coś się pokazuje na policzkach.

reklama
Do góry