reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

No właśnie przebieram się i myję (nie prysznic co prawda) zanim podchodzę do Jagody. I nadal codziennie jest tak samo. Katar przychodzi razem ze mną. :(
Może jednak się dzisiaj wykąpię, tym bardziej, że wracam z zakładów chemicznych.

reklama
Joaśka to koniecznie też umyj włosy... strasznie wszystko chłoną. A i może spróbuj zmienić płyn do kąpieli - na taki jakim kąpisz małą

Mydło w płynie, które używam, jej wcześniej nie szkodziło. Ale głowę umyję.
Zobaczę jeszcze jak będzie jutro (sobota), czy katar też pojawi się po południu, czy będzie cały czas. Dzięki!

Woloszki trzymam kciuki za Maksia zeby bylo ok.
Margarett oj nalatasz sie biedna,wytrwalosci.Victor tez ma naczyniaka ale wypuklego i na brzuszku kolo zeber,jestesmy pod kontrola i narazie jest ok.Podobno ma zniknac do 3 roku zycia a jak nie to pewnie trzeba bedzie usowac chirurgicznie.Mam nadzieje,ze sam zniknie.A na forum jest watek o naczyniakach u dzieci,jak sie nie myle to na niemowlakach.

U nas odpukac narazie spokój z choróbskami, mimo, ze i ja i maż byliśmy chorzy (jedno po drugim),ale udało się nie zarazić małego.

Muszę Wam tylko napisać, ze dalej walczymy z alergią pokarmową. Mateusz nawet po NAN HA 2 miał lakierowane policzki no i były zaparcia. Od prawie 2 tygodni poaję mlekozastępczy BEBILON PEPTI 2, policzki się wygoiły, zaparcia lekkie jeszcze są, ale nie męczy sie już tak bardzo.Poczekam jeszcze trochę a jak sie nic nie zmieni pójde do lekarza. Strasznie ubolewam nad tym,ze Matiu musi miec tak ograniczony jadłospis, przeciez nie moge mu nawet biszkopcika dac. WIem, ze to dla jego dobra i im badziej będę dietki przestrzegac tym szybciej minie ta dolegliwość.

Lidijka - trzymajcie się diety, to mały szybciej z tego wyjdzie:tak:, a na biszkopciki jeszcze ma czas;-).
My dzisiaj byliśmy u naszej lekarki, żeby osłuchała małego, bo od kilku dni pokasłuje, szczególnie nad ranem. Jakieś niewielkie szmery było słychać w oskrzelach i dostaliśmy Eurespal, na noc Sinecol i dodatkowo Cebion Multi. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Przy okazji wyszło, że rośnie mu dolna dwójka. Tak myślałam, bo czasem popłakuje przez sen, ale w paszczękę nie da sobie zaglądać:no:.

mam pytanie, czy gazeta może zaszkodzić? bo chyba Antos dzisiaj troche zjadł gazetki, wyciagnełam mu troche z buzi ale nie jestem pewna czy coś połknął.:baffled: :baffled: :baffled:

Hej hej hej dziewczynki :-)
U nas znow nowosci wrrrrr....
Poszłyśmy do lekarza, tzn. na usg główki, ponownie, bo pani doktor chciała jeszcze raz zbaczyc czy sie to "coś" nie powiekszylo, no i jej wyszło ze sie powiekszylo, nieznacznie owszem, ale ..:-( I co teraz?? Ona tez stwierdzila, ze to co opisali na rezonansie, to nie moze byc to ( ja tak myslałam ze oni z tej radiologi to tez nie wiedza co to jest dlatego tak zwlekali z wynikiem) i szczerze mi sie przyznała, ze juz wszystkie opcje wyczerpała i NIE WIE CO TO JEST!!!!! :-( :nie: :no: a lekarka jest naprawde jedna z najlepszych jak nie najlepszym neurologiem dzieciecym w województwie. I co ja mam teraz zrobic? Martwie sie bardzo, ale z drugiej strony powiedziala, ze ani krew ani inne plyny przez to "coś" nie plyna wiec wyklucza tetniaka i nowotwor. Torbiel to tez podobno nie jest.
Dała nam tel. do dobrych neuochirurgów dziecięcych... pierwsza wizyta za tydz. we wtorek...juz nie wiem co o tym wszystkim myśleć :-(

reklama
Do góry