reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Joaśka - wygląda na to, że mała ma na Ciebie alergię ;-):-D:-D:-D.
Wiedziałam, że któraś z Was na to wpadnie ;p
A już na poważnie, frida jest bardzo dobra, choć szczerze mówiąc, jak mój mały ma katar, to ciężko wyciągać mu z nosa glutki nawet fridą, bo kręci głową i się wyrywa (ale tak jest dopiero od jakiegoś czasu, wcześniej była to dla niego zabawa).

Właśnie dlatego się zastanawiam, bo tak, czy tak, to do nosa trzeba ją włożyć. Ale może da się to zrobić tylko raz (no może 2, bo w końcu nos ma 2 dziurki) i tyle, a nie po kilka razy, jak gruszkę.

reklama
mam nadzueje ze jestescie juz wszyscy zdrowi :)

jak juz pisalam gdzis na pogaduszkach nasze swieta tez byly pod znakiem choroby ... mala katar przeogromny a michal niewiedomo co z goraczka 41 st ...malemu przeszlo po 4 dniach (ale wciaz CRP i OB mial wysokie- wiec p. doktor - nie nasza niestety -zalecila antybiotyk - ale my go nie podalismy tylko co 3 dni robilismy badania i okazalo sie ze maly mial juz po sylwestrze wyniki superowe) cieszymy sie ze obeszlo sie bez antybiotyku bo maly niestety dostaje go bardzo czesto ...
malej katar przechodzi powoli ale juz dzisiaj jest dobrze :) w miedzy czasie i ja bylam zakatarzona i moja maz uskarza sie na bole glowy ...

jezeli chodzi o fride to polecam bardzo - mala jej nienawidzi ale jest skuteczna; zamiast sterimaru (ma bardzo silny strumien) polecam disnemar lub tetrisal :) a nasivin jest the best - mamy w domu wszystkie dawki dla kazdego domownika :)

a wracajac do zapalenia uszu to jest to choroba niestety nawracajaca - wiem cos o tym bo michal bardzo sie z nimi nameczyl ... a z dmuchaniem noskow uwazajcie - pamietajcie zeby dziecko mialo zawsze jedna dziurke zatkana a druga niech dmucha ... NIE WOLONO dmuchac z obu dziurek na raz - ja tak robilam z michalem i pewnie z tego te problemy ... to sa zalecenia laryngologa u ktorego jestesmy pod stala kontrola z michalem ...

My dzis po wizytach u lekarza.
maja na kontroli i wszystko dobrze sladu nie ma po zapaleniu oskrzeli.
Maks u laryngologa hmmm skierowanie na badanie sluchu czy woda sie nie zbiera w nim i czy nie powoduje to zapalenie ucha. Jak uslyszalam ze mamy isc na badanie sluchu to serce mi stanelo ze cos z Maksia sluchem nie tak :-( :-( Jak wszystko z ta woda bedzie ok to zostaiwamy ucho w spokoju a jak bedzie woda to dostaniemy lekarstwa chamujace zbieranie wody. No i jeszcze to ze te u]cho ma zwiazek z trzecim migdalkiem (chrapanie, otwarta buzia podczas snu itd...) A wszystko sie zaczelo jak zaczal chodzic do przedszkola :tak: Wiedzialam ze tak bedzie. :tak:
No i sprawa siusiaczka Maksia. Pokazalismy lekarce dostalismy lekarstwa, masc no i okady. Poniej badanie moczu i wizyta u chirurga. Maks ma z przyrosniety z jednej strony i lekarz musi ocenic czy trzeba to zrobic chirurgicznie czy w domku sie da. Na sama mysl mnie trzesie :-( :-(
I tyle u nas. No a ze mna juz troche lepiej jutro konczy mi sie antybiotyk a z zatok alej mi leci ;-)

Ojejku, ale biedny Maksio, znów tyle przed nim, trzymam kciuki, by sie bez chirurga obeszło. Fajnie, że oskrzelka już drowe u Majeczki :-)
ja za to dzisiaj prawie 3 godziny spedziłam w róznych przyszpitalnych poradniach. Najpiew czekałam u neurologa 1,5h :szok: by oceniła co jest grane z tym wynikiem rezonansu, a ona nadal nie jest pewna, bo na tym rezonansie, jak juz wam pisałam wysżło znów coś innego...wrrrrr
Wiec postanowiła znó zobaczyć natlki główkę na usg, a wiec w pon. mamy :tak: usg... dalej wyczekałam sie by zarejstrować Natlke na kontrol do ortopedy i do poradni naczyniakowej, bo ma taki naczyniak na główce z tyłu i nasza pediatra stwierdziła, że dobrze by było to poobserwować u specjalistów. Potem jeszcze wisyta w zakłądzie radiologi, bo neurolog chciała jeszcze zdjęcie z tego rezonansu, a tam...zepsuta ciemnia i lipa...
Normalnie mam dość lekarzy i poradni...wymęczyłam sie na maxa :-)

Woloszki dobrze ze juz do formy wracacie :-) trzymam kciuki za Maksa.Bedzie dobrze :-)
margarett ojojoj....nie ma chyba nic meczacego niz odsylanie od lekarza do lekarza od okienka do okienka.Badz dzielna nie daj sie i wymagaj!!Trzymam kciuki.

Woloszki dużo zdrówka dla Maksia! Margarett mam nadzieje, że wyniki będą ok! Wyprawa do przychodni to prawdziwy koszmar, dobrze, że nasz pediatra przyjezdza do nas do domu :-)

woloszki trzymam za was kciuki bo wiem co przechodzicie - to samo mielismy z michalem - ciagle infekcje i wizyty u lekarzy - skonczylo sie na wycieciu srodkowego migdalka ... ale to juz inna historia :)

margarett ech ci lekarze - sami nie wiedza co9 chca ... mam nadzideje ze w koncu doczekasz sie pozadnej interpretacji wynikow i bedzie dobrze :)

reklama
Joaśka tak sobie myślę o tym katarku Jagódki... a czy jak wracasz z pracy zmieniasz ubranie? Może ona tak reaguje na jakiś zapach, który przynosisz z pracy na ubraniu lub włosach. Może spróbuj przez jakiś czas po powrocie najpierw wziąść prysznic, przebrać się i dopiero wtedy zająć się małą

Do góry