reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

reklama
Olo zakatarzony, oczka czerwone, widać, że chorutki. :-( Ale to mu nie przeszkadza broić po dawnemu. Gorączki nie ma, spi w nocy, więc na razie podaję wit. C wapno w syropku i rozrzedzam wydzielinę Disnemarem. Mam nadzieję, ze do Wigilii wydobrzeje. :sorry2: Na noc smarujemy go Pulmexem i właczamy nawilżacz z olejkami, żeby lepiej oddychał i to pomaga, bo nie budzi się z zatkanym noskiem, ale i tak śpi krócej. Odrobi pewnie jak wyzdrowieje. :-D
Wołoszki, jak po kontroli?

Hej u nas dzis tylko jedna kupka wczoraj sie nie pojawila zadna. I po malu apetyt mu wraca na kolacje zjadl dwa frankfuterki, bulke i 4 liscie salaty :tak::tak::tak::tak:
A na kontrole idziemy dzis dopiero okolo 18, jak dam rade sie dodzwonic do przechodni bo cos nie dziala :-:)-(

Zaliczylismy lekarza i wszystko wporzadku zostajemy tylko przy trilacu i konczymy kuracje antybiotykowa. Osluchowo czysto, gardlo i migdaly wporzadku. Mam nadzieje ze to juz koniec chorob tfutfutfu.
W przedszkolu sie dowiedzialam ze panowalo jakies wirusiko i dzieciaki mialy biegunki itp.....

To fajnie jak Maksiu już jest zdrowy.
Ja dziś byłam u kontroli z tym kaszlem Dominiki.
I osłuchowo wszystko OK.Ale pani doktor podejrzewa że ten kaszel Domini może być alergiczny i przez 3 m_ce mam jej podawać Zyrtec.
Zobaczymy dziś jak na razie Domini nie kaszle w nocy.Jest cisza.I oby tak dalej całą noc było.
Ale zobaczymy jeszcze jak jutrzejszy dzień będzie.

Dziewczyny poradzcie. Dzis Maks przyszedl z przedszkola umyl rece i zaczal plakac ze go dlonie bola, w jednym miejscu mial je takie czerwone.
Nie uderzyl sie w przedszkolu, nie przewrocil sie i wkoncu wyszlo na to ze najprawdopodobniej wyglada to jak male odmrozenie :-:)-:)-( caly czas chodzi w rekawiczkach, nawet do samochodu je zaklada, dwa dni temu najprawdopodobnie przemokly mu rekawice jak rzucal sie sniezkami i pewnie przewialo mu dlonie. :-(Tylko dzis dopiero to poczul i zauwazylam. Poczytalam troche o odmrozeniach na necie ale on tylko mowi ze go boli to jak sie umyje i ma teraz te miejsca lekko czerwone, teraz go nie boli. I tak sie zastanawiam co z tym zrobic wiecie moze co robic w takich sytuacjach.

oloszki nie mam pojęcia:-( chyba lepiej to pokazac lekarzowi albo w aptece zapytac.
Rybciu mam nadzieje ze alergia szybko przejdzie.

Dzis w nocy Maks mial lekka goraczke, bol gardla i bol brzucha. Takie same objawy jak w grudniu gdzy poszedl do przedszkola wtedy zaliczyl jeden dzien. Teraz byl 3 dni i znow te same objawy. BYl;ismy na pogotowiu zapalenie gardla tylkko zastanawiajacy jest ten bol brzucha :-:)-(Naszczescie jak narazie obylo sie bez antybiotyku.
Nie wiem skad on to zlapal, moze cos w przedszkolu wisi w powietrzu i maly znow to zlapal w poniedzialek zadzownie do jego przedszkolanki i sie dowiem czy inne dzieci tez choruja.

reklama
Do góry