reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Wołoszki może to trzydniówka skoro tak nagle. My przechodziłyśmy to w styczniu z tym, że Klaudia miałą 3-dniówkę pięciodniową i wylądowała odwodniona w szpitalu. Zazwyczaj jednak to przebiega spokojniej. Jest wysoka gorączka 3 dni a potem wyskakuje wysypka i przechodzi. Ale co ja ci tłumaczę jak ty bardziej doświadczona ode mnie.

reklama
Wiem wiem Dori. Maja ja juz przechodzila.
Podejrzewam ze albo sie ode mnie zarazila, albo od kolezanek swoich, albo to wina zabkow bo piatkie sie zaczynaja pojawiac. Darek wlasnie u nie byl i sie okazalo ze nie spi teraz, lezy sobie w lozeczku.

Oj, oj, oj...
Z tymi żlobkami i przedszkolami jest pięknie dopóki jest się elastycznym i można zawsze (choćby i dwa razy w miesiącu) leczyć szkraba w domu.
No ale co z tego, skoro zawsze się znajdzie ktoś, kto pośle niedoleczone dziecko?

I jak Majeczka ??? Mam nadzieje ze juz lepiej.
Antek wrocił do formy, tzn jezdzimy codziennie na kontrole do szpitala, moze jutro wypis juz dostaniemy.

Noc bez zadnej pobudki, goraczki w nocy nie miala. Rano po sniadanku 37 wiec nic jej nie dalam a przed chwila przed spaniem 38 st. I zadnych innych objawow. Jak sie nic nie zmieni to jade z nia do lekarza. Moze to gardelko bo nic nie chce jesc tylko kaszke i pic :no:

Bylismy u lekarza no i mamy zapalenie migdalkow :no: Nadal zadnych objawow, goraczki jaknarazie brak. Maja szaleje nie zachowuje sie jak chore dziecko :tak:
Dostala antybiotyk trzydniowy. Wiec czekamy. Ale teraz Darek zaczal kaszlec takim okropnym suchym kaszlem :-:)-(Maks wraca w niedziele i znajac zycie pewnie cos od nas zlapie.Porazka.

Jedyny plus to jade jutrodo duzej hurtowni zabawek az sie boje tam jechac bo nie bede mogla sie zdecydowac co mam kupic do przedszkola na Gwiazde :-:)-:)-(

Trzymajcie się Woloszki większa i mniejsza!
A gdzie to się do hurtowni wybierasz?
DObrze, że z Antosiem coraz lepiej.

A jedziemy do Ożarowa, podobno jakas fajnie zaopatrzona hurtownia i ceny o prawie polowe mniejsze. Jedyny minus to sprzedaja tylko hurtem. Ja mam wybrac dla 18 chlopakow i dla 11 dziewczynek zabawki. Pani zrobila wywiad i jestem przerazona tym co chca :-D Stwierdzilysmy ze cobym nie kupila to i tak ktos bedzie nie zadowolony. Wiekszosc dziewczynek chcialaby kuchnie albo lalki, a chlopaki chca samochody z Little Takes Hummery.(samochody sa fajne bo juz takie ogladalam i pewnie kupie Maksikowi :tak::tak::tak:)

Hej i bylismy dzis u lekarza bo Maja tydz po skonczonym antybiotykiem dostala goraczki no i sie okazalo ze ma cos na oskrzelach z prawej strony ale lekarz podejrzewa ze to odkaszle i jej zejdzie :dry:Wypisal recepte na antybiotyk ale mam dopiero podac jakby wrocila goraczka powyzej 38. Wiec czekamy. Dostaje syropki na kszel, dzis juz jest mokry kaszel. Przedchwila tanczyli z Maksem co by jej sie troche oderwalo jak pobiega ;-)We wtorek jade do kontroli z obydwojgiem .

reklama
Do góry