reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Woloszki kochana mysl pozytywnie,bedzie dobrze!! Ale jakby co to wiem ze szpital na ul.Nieklanskiej ma niezla zaloge lekarska i w miare warunki.No i jeszcze Litewska.
Acha i to ze nic nowego nie zostalo wprowadzone do diety nie oznacza ze Maja nie moze miec alergii na produkty zywnosciowe ktore spozywala do tej pory.Bardzo czesto niestety zdarza sie ze maluszek je cos przez dluzszy czas i nagle jakis czynnik powoduje u niego alergie na produkt wczesniej niedajacy wyraznych objawow alergii.Z tego co pamietam Majeczka miala od dawna klopoty z katarkiem i kaszelkiem diagnozowane jako alergia wziewna a mogly to byc wstepne objawy alergii pokarmowej a teraz gdy sie nasilily doszly te kupki...:-( koniecznie zapytaj sie lekarza o badanie na rotavirusa bo moze to meczy mala.Czesto przy zabkachmoze tez byc biegunka ze sluzem ale dziecko normalnie je i jest pogodne bez objawow temperatury.

Asiun Varilrix to szczepionka na ospe.

Rybciu Priorix kosztuje od 60 do 100 zl zalezy gdzie kupujesz.

reklama
Dzis pojechalismy z Maja do lekarza bo nadal miala ten stan podgoraczkowy. I osluchowo wszystko ok. Dostalismy skierowanie na posiew kalu, na morfologie i na badanie moczu. Lekarka porzadnie ja obejrzala zagladnela do paszczy i nic. Na dzien dzisiejszy stwierdzila ze to wina zabkowania ida 3 zeby naraz. Zobaczymy co wyjdzie na badaniach.

Acha Buba na tych naszych wynikach Ing wyszlo jej uczulenie bardzo niskie na granicy 0 i 1. Alergolog powiedzial zeby jej nie zmuszac do mleka. U nas Maja jada tylko jogurty i to rzadko, jajka czasmi i to tylko kluseczki jej robie do rosolku.
Zadnych serkow, twarogow itp.
Takze kaszel jej zanikl jakis czas temu wiec narazie czekamy bo naprawdopodobnie bedzie to ta nadwrazliwosc gornych drog oddechowych.

Ale dzis sobie mysle ze Maja moze cos zlapala w piaskownicy bo zdazylo jej sie zjesc piasek :-:)-:)-:)-(
Mam nadzieje ze w wynikach nic nie wyjdzie i okaze sie ze jak zeby wyjda to wszystko wroci do normy.

Dzis jedna kupka zaniesiona i zrobilysmy morfologie jutro nastepna ;-)
goraczka rano sie pojawila 38,1 teraz smacznie spi sama mnie zaprowadzila do lozeczka zeby ja polozyc i zasnela w 3 min. Wykonczona chyba jest ta choroba, mam nadzieje ze z tym zasypianiem jej tak zostanie jak dojdzie do siebie ;-);-)
A dzis Darek dostalw nocy goraczki i wszystkie kosci go bolaly, pojechal do pracy uparciuch ale wlasnie dzwonil ze idzie do lekarza.
Kurcze moze jednak to jakas wirusowka u nas panuje :-:)-(

reklama
Do góry