reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

nie o autyzm mi chodziło, wydaje mi się, że z autyzmem przesadzają i dowodów na to nie ma.

Chodziło mi o to, że do organizmu wprowadza się 3 choroby. Każda jakoś takm się objawia i te objawy po szczepieniu mogą się pojawić. Łącznie z gorączką, biegunką i wysypkami (to akurat u Jagody)

A w pytaniu wcześniej chodziło mi właśnie o to, czy zachowuje się jak dziecko zdrowe, czy raczej takie z gorączką, bólami np brzuszka, senna może jest...

no i głównie chodziło o to

Po upływie 6-10 dni od szczepienia niektóre dzieci mogą zacząć
gorączkować (dzieje się tak w jednym na 10 przypadków).

tylko mi nie wyboldowało

reklama
Dzisiaj jest rowno tydz jak dostala szczepienie i ma ten stan podgoraczkowy. Dwa dni temu moze 3 na policzkach przy brodzie pojawily sie czerwone kropki chrostki, tylko nie wiem czy to nie sa potowki bo Maja spi na boczku. Na ciele nie ma zadnych chrostek.
Normalnie z tego wszystkiego dostalam @ pierwszy raz poi tym jak przestalam karmic, chodze jak bomba zegarowa boje sie ze jak Maks mi podpadnie to normalnie wybuchne :-:)-:)-:)-(

Woloszki Zdrowka dla Majeczki a dla ciebie duzo spokoju i nie wybuchaj kochana bo cie i tak poskladamy ;-)
A cos na te kupki kazal Ci lekarz podawac??? Moze to rzeczywiscie sprawa zywieniowa??? I dieta eliminacyjna pomoze.Oby tylko jakis rota sie nieprzyplatal...
Trzymajcie sie dzielnie!
Co do szczepionki MMR to mysmy szczepili Varilrix-em i Priorix-em u Franka zadnych objawow nie bylo.

Buba tylko ja jej nic nowego nie podawalam. Tak jak wczesniej pisalam 4 dni przed szczepieniem dostala rybke ze sliczka i jej nic nie bylo. Wszystko zaczelo sie po szczepieniu. Lekarz kazal dwac lacidofil i te soki z hipp na biegunke, a to nic nie pomaga. Dla mnie sluz to objaw wlasnie alergii ale z czego??????????
Caly czas czytam o tych cholernych biegunkach i jutro a moze dzis jak wparuje do lekarza to nnormalnie go zagadam.
Buba polec mi jakis dobry szpital warszawski na wszelki wypadek. tfu tfu mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny

Oj oby Majuni szubko przeszło i żeby szpital nie był potrzebny.Swoją drogą jak Victor ostatnio dostał biegunki i pojawił się śluz a później krew to też w razie w pytałam o szp[ital ale lekarz powiedział,że mam tak nie myśleć bo będzie oki i na następny dzień było lepiej.Tego i wam życzę.

Dzieki dziewczyny za podtrzymywanie na duchu.
Maja po godz od ostatniego spania znow spi :-(Zjadla moze z 8 lyzeczk ryzowki wypila herbate i polozyla sie znow. Dalej ma stan podoraczkowy. NIe miala ochoty sie bawic wiec nie jest dobrze :-(Jak Maksik wroci z przedszkola idziemy z Maja znow odwiedzic lekarza.

woloszki dużo zdrówka dla Majki niech te chorubsko co się koło niej kreci ucieka jak najszybciej.
Kurcze az sie boje iść z moją Niunią na to szczepienie MMR
Ale pierw i tak musimy iść na kontrole po ospie ale to dopiero w piątek.

ja tez jeszcze nie szczepilam malej na odre/swinke/rozyczke i juz jakis czas temu postanowilam szczepic Priorixem a nie MMR
pewnie na dniach trzeba bedzie zalatwic te sprawe

woloszki mam nadzieje ze z cora bedzi wszystko ok

reklama
Do góry