reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

I znów okazuje się, że dobrze zagladac na BB... mój Szymonek też ma kolkę, a ja płaczę razem znim, bo nie umiem mu pomóc.
Byłam dzisiaj w aptece i niestety wszystkie specyfiki są od 1 miesiąca... cóż musimy toprzetrwać

jutro jedziemy do świetnego pediatry, żeby go zobaczyła i zbadała,
A Ty Nati do jakiego pediatry chodzisz??

wiesz my chodzimy do Bajkaczowej a wy?

reklama
dzieki ze mozna na was liczyc :tak:ja mam w domu infacol i czasem daje małej tak troszke na smoczku czy to pomaga niewiem :no:boje sie jej dac wiecej bo jest jeszcze za mloda :-D:-) daje jej hippa koperkowego ja tez pije koper z anyzem Zastanawiam sie czzy problem kolki jest od tego ze po jedzeniu mamy problem z odbiciem i pewnie cos jej tam zalega [gazy]

to jest niepojete. niby jadlam to samo co wczoraj i co w ogole od kilku dni a dzis...noc, zadnego bolu brzuszka, chyba wczoraj wyrobil norme :-) az nie moge sie nadziwic, nie chce zapeszac, ale caly dzien byl cudowny. je i spi. jedno co mi przychodzi do glowy, to to ze woczroajsza herbatka Plantex zadzialala i trzyma do dzis. albo to, ze dzis nie jadlam Miskoptow, ktore uwielbiam (biszkopty Nestle dla niemowlat, ale maja mleko w proszku i jajka w skladzie).

U nas tez schodzi skóra calymi płatami i Zuza też nie była przenoszona... Ale jest coraz lepiej. Pod spodem ładna różowa skórka...

Dziewczyny, dajecie wit K maluchom? Bardzo mnie to zdziwilo, jak w szpitalu kazali dawac, bo jeszcze dwa lata temu nie było takich zaleceń. No ale jak każą, to trzeba dawać chyba.

U nas też schodzi skórka , więc staram się nawilżać przy każdym przewijaniu, już jest dużo lepiej, schodzi tylko przy stópkah i nadgarstkach, a co do WitaK to ja podaje

i jeszcze jedna sprawa. jakich wkladek laktacyjnych uzywacie? ja stosuje bella bo najtnsze, a zuzywam prawie paczke dziennie, ale sa kiepskie. w nocy jak karmie rzadziej, to mam caly stanik mokry i budze sie z zimnym kompresem na piersiach. fuj. czy to caly okres karmienia tak bedzie? kurcze, 15zl dziennie na same wkladki?

A ja kupiłam kilkurazowe AVENT'a, można je prać, są z delikatnego materiału i nie wyglądają na "przeciekające", są raczej solidne, niestety naszukałam się ich i znalazłam tylko na allegro...nie pamiętam ceny niestety, ale jakoś nie dużo...co prawda ja narazie nie używam, bo produkcję mam dostosowaną do ilości zjadanej przez Ami, a że unormowała sobie godziny jedzenia i je o tej samej porze, można by zegarek pod nią ustawiać :-D:-D:-D to nawału nie mam, miałam drugiej nocy jak wróciłam do domu...masakra, cała koszula mokra :szok:

Dotkass wielkie dzieki za rade, to faktycznie super rozwiazanie. dzis je kupie. znalazlam nawet sklep gdzie sa.

ja mam mleka dla polowy zlobka co najmniej, jak karmie z jednego cycka, z drugiego leci jak z kranu.. albo nawet jak Maks zaplacze, albo jak zbliza sie pora karmienia - zaraz mi 'naplywa' pelno pokarmu i wylewa sie ;-) hehe. taka nadproduktywna jestem. i na ten nadmiar idealne sa penaten, j&j albo najtansze z mozliwych - rossmanowskie :-D
odkrylam przedwczoraj, ze te ostatnie tez sie swietnie sprawdzaja, a kosztuja raptem 5zl/30szt :-)

nie polecam belli - przeciekaja okrutnie i nuka - odparzaja cycki meeeega.
o avencie nie slyszalam, magali, jak wyprobujesz na swoj nadmiar to daj znac :-)

Normalnie Wam kobietki zazdroszczę takiej ilości pokarmu u mnie od początku tak sobie i niestety butla musiała iść w ruch czasem jak mała zapłacze to poleci cosik więcej ale to tak chyba dla zmyłki i niestety przez to nasze karmienia trwają po dwie godzinki bo najpierw mała wysysa doszczętnie wszystko z piersi a potem dojada butlą bo widzę że nadal głodna w mleczarni pustki co do schodzącej skórki to u nas tez schodziła na stópkach i rączkach ale smarowałam najzwyklejszym kremem pielęgnacyjnym z ziajki i już jest spokoczko:tak::tak::tak:

reklama
ja mam mleka dla polowy zlobka co najmniej, jak karmie z jednego cycka, z drugiego leci jak z kranu.. albo nawet jak Maks zaplacze, albo jak zbliza sie pora karmienia - zaraz mi 'naplywa' pelno pokarmu i wylewa sie ;-) hehe. taka nadproduktywna jestem. i na ten nadmiar idealne sa penaten, j&j albo najtansze z mozliwych - rossmanowskie :-D
odkrylam przedwczoraj, ze te ostatnie tez sie swietnie sprawdzaja, a kosztuja raptem 5zl/30szt :-)

nie polecam belli - przeciekaja okrutnie i nuka - odparzaja cycki meeeega.
o avencie nie slyszalam, magali, jak wyprobujesz na swoj nadmiar to daj znac :-)

A ja z moich wkładek laktacyjnych zrobiłam sobie waciki do twarzy, bo pokarmu nie miałam i lecimy na butli. Zresztą Mikołaj dostaje Nutramigen, paskudztwo, obrzydlistwo!

Do góry