reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Sylwia, czytałam już o przypadkach, że matki nie szczepiły i nie wiem, czy nie kończyło się to na rozprawach w sądzie :confused2:

reklama
Kurcze ja tez moglam nie czytac,my mamy 8go te szczepionke-na 13mies.MOje znajome ktore szczepily nic sie nie dzialo.Ja mam opis wszystkich tych szczepionek,dostalam po polsku:tak:pisze o autyzmie ale ze to nie bylo potwierdzone w zadnym przypodku wiec...boshhh teraz sie boje a to musowe szczepienie tu:baffled:pisze tez ze wiekszy problem jest nieszczepienie.czesciej wystepuje zapalenie opon niz dzieci ktore dostaly szczepionke:baffled:moja znajoma szczepila synka 3 mies temu,moja bratowa mmiesiac temu:sorry:
Bosshhhh teraz sie bede bac:baffled:

ja byłam dziś w aptece i babka ma dzwonić do hurtowni za szczepionkami pojedynczymi, wtedy niech mi lekarz wyznacza termin i będę szczepić po kolei zaczynam od różyczki jak się da:sorry:

Ja jeszcze słyszalam od kuzynki w tamtym roku jak szczepila swoją małą że jej powiedzieli że któreś wysypanie ( nie wiem czy od pasa w góre czy w dól chyba to drugie) jest niebezpieczne i trzeba do lekarza Pamiętam że ich córeczke wysypało tak jak może być a teraz sie pytalam jej jak to bylo to nie pamięta a tak przeżywała

Podjęliśmy z mężem decyzję
NIE SZCZEPIMY MMR czy PRIORIXEM
ponoć pojedynczych szczepionek też nie ma:zawstydzona/y:
można się załamać:zawstydzona/y:

A ja już sama nie wiem co robić z tą szczepionką. Z jednej strony te powikłania, a z drugiej ewentualne zachorowanie mogące też mieć fatalne skutki :no: A reszta dziewczyn, szczepicie?

Migotka, moim zdaniem nawet jak zachoruje dziecko to są na to lekarstwa, tak? Na różyczkę zaszczepimy w wieku chyba 11 lat,
na autyzm i zaburzenia rozwoju lekarstwa nie znam:zawstydzona/y:
Wybieram mniejsze zło moim zdaniem oczywiście

:-) już mam lepszy humor, poszłam do drugiej apteki no i okazało się że są pojedyncze szczepionki na pewno jest na różyczkę (Rudivax) a jutro da mi znać co z pozostałymi, no i mamy zielone światełko:-)

reklama
Do góry