reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Sylwia, czytałam już o przypadkach, że matki nie szczepiły i nie wiem, czy nie kończyło się to na rozprawach w sądzie :confused2:

reklama
Kurcze ja tez moglam nie czytac,my mamy 8go te szczepionke-na 13mies.MOje znajome ktore szczepily nic sie nie dzialo.Ja mam opis wszystkich tych szczepionek,dostalam po polsku:tak:pisze o autyzmie ale ze to nie bylo potwierdzone w zadnym przypodku wiec...boshhh teraz sie boje a to musowe szczepienie tu:baffled:pisze tez ze wiekszy problem jest nieszczepienie.czesciej wystepuje zapalenie opon niz dzieci ktore dostaly szczepionke:baffled:moja znajoma szczepila synka 3 mies temu,moja bratowa mmiesiac temu:sorry:
Bosshhhh teraz sie bede bac:baffled:

ja byłam dziś w aptece i babka ma dzwonić do hurtowni za szczepionkami pojedynczymi, wtedy niech mi lekarz wyznacza termin i będę szczepić po kolei zaczynam od różyczki jak się da:sorry:

Ja jeszcze słyszalam od kuzynki w tamtym roku jak szczepila swoją małą że jej powiedzieli że któreś wysypanie ( nie wiem czy od pasa w góre czy w dól chyba to drugie) jest niebezpieczne i trzeba do lekarza Pamiętam że ich córeczke wysypało tak jak może być a teraz sie pytalam jej jak to bylo to nie pamięta a tak przeżywała

Podjęliśmy z mężem decyzję
NIE SZCZEPIMY MMR czy PRIORIXEM
ponoć pojedynczych szczepionek też nie ma:zawstydzona/y:
można się załamać:zawstydzona/y:

A ja już sama nie wiem co robić z tą szczepionką. Z jednej strony te powikłania, a z drugiej ewentualne zachorowanie mogące też mieć fatalne skutki :no: A reszta dziewczyn, szczepicie?

Migotka, moim zdaniem nawet jak zachoruje dziecko to są na to lekarstwa, tak? Na różyczkę zaszczepimy w wieku chyba 11 lat,
na autyzm i zaburzenia rozwoju lekarstwa nie znam:zawstydzona/y:
Wybieram mniejsze zło moim zdaniem oczywiście

:-) już mam lepszy humor, poszłam do drugiej apteki no i okazało się że są pojedyncze szczepionki na pewno jest na różyczkę (Rudivax) a jutro da mi znać co z pozostałymi, no i mamy zielone światełko:-)

reklama
Do góry