reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Ja pojechałam do szpitala chociaż daleko mi było do chluśnięcia. Lekko leciało mniej niż Może troche jak okres. Ale ja zawsze miałam słaby . A tu bardziej brązowe i bez skrzepów. Ale na twoim miejscu bym jechala do szpitala. Napisz po co i jak

reklama
czesc Dziewczyny,
u mnie zle wiesci, macica pusta choc testy pozytywne i diagnoza - ciaza o niewiadomej lokalizacji. Ryzyko ciazy poza macicznej wykluczone przez bardzo niska juz bete... Teraz to juz tylko czekam na wieksze krwawienie i bedzie po wszystkim widocznie tak mialo byc i dzidzius nie zagniezdzil sie tam gdzie powinien albo cos bylo z nim nie tak. Czasami natura wie co robi wiec musze sie poddac jej wyrokom... Ciezko mi ale dam rade... mam cudownego meza i rodzine. Na pewno uda sie nastepnym razem. Trzymam kciuki za Was i Wasze fasolki. Bede do Was zagladac jak pozbieram sie do kupy. Caluje ola

Aleksiel bardzo mi przykro:-:)-:)-:)-:)-:)-( strasznie to smutne .
trzymaj się dzielnie. Najwazniejsze ze masz teraz wsparcie:tak:
Dużo sił dla Ciebie bo to teraz Ci potrzebne

Buziaki kochana

Dziewczyny :)

Postanowiłam otworzyć nowy wątek, bo nie ukrywam, że potrzebuję Waszej rady, a nie chcę zaśmiecać głównego. Poza tym wielki brzuch i spuchnięte nogi :-) nie usprawiedliwiają nas, by wyglądać jak w worku pokutnym :-)

Przechodząc do meritum sprawy: dostałam od męża taką torebkę i nie bardzo wiem jak ją zestawić - tak bardziej na codzień..
Mam wizję małej czarnej, szpilek i jakiś dodatków, ale w ten sposób ubieram się raz na jakiś czas- czy jest szansa żeby ją bardziej oswoić????

8225deec55d411bf33aa54a524d6529c.jpg

Tak wiem wiem zaraz będziecie chciały na mnie krzyczeć.:-) Ale to nie do końca jest tak i najpierw przeczytajcie. Ja nie mam nadwagi ale zbędnych jakiś 10 kg. Chciałam zrzucić przed ciążą ale szybko w nią zaszłam i zdążyłam schudnąć 1.5 kg:-D a już przybrałam 2 kg a jestem w 7 tygodniu i 1 dzień.
Ja nie mogę ćwiczyć bo miałam plenienie, biorę luteinę i raczej powinnam dużo odpoczywać. Hm no miło ale prawda jest taka że za 7 miesięcy nie chce warzyć 30 kg więcej.
I tak sobie myślę czytałam że w ciąży nie trzeba jeść za dwóch w 1 trymestrze nawet nie powinno się jeść więcej kalorii. Jedynie trzeba dbać by jedzenie było zdrowe. Więc jeśli zmienię swoje nawyki i nie będe sie obżerać czym popadnie zaś jeść głownie owoce i warzywa. Mięsko rybka na obiad. To chyba nie będzie zle. Przecież dziecko nie czerpie nic z jedzenia typu popcorn czy bardziej kalorycznych potraw.
Czytałam też o kobietach które sporo schudły w trakcie ciąży ale dziecko było zdrowe.
Co myślicie o ciąży ze zdrowym jedzeniem, patrzenie już na to jak będziemy wyglądać po ciąży. To jest przecież i zdrowe dla nas i dla dziecka.
Gdyby się znalazły chętne osoby do wspierania się, wymieniania przepisami jakiś potraw nie dietetycznych tylko zdrowych. Do podgryzania zamiast chipsów, popcornu , lodów itp marchewek. Po prostu zdrowe jedzenie dobre dla nas i dla dzidziusia.
Co o tym myślicie?
http://zdrowie.dziennik.pl/diety/ar...k-dieta-odchudzajaca-w-ciazy-nie-szkodzi.html
a tu artykuł potwierdzający że to co pisze nie jest jednak takie głupie :d

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana, niestety nie przydam Ci się w tym wątku. Chudnę tak po prostu... mdłości itp. już pozbawiły mnie 2kg, a duża nie jestem więc mam raczej zmartwienie w drugą stronę.
ALE MOCNO TRZYMAM KCIUKI. Wszystko co zrobisz mądrze, z głową, w porozumieniu z lekarzem będzie OK.

Do góry