reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

reklama
Ja używam Musteli ale kiepsko się wchłania i właśnie dziś zakupiłam Ziaję, polecaną też przez dziewczyny na forum. Swoją drogą... naprawdę zastanawiam się czy to cokolwiek da... no ale o tym przekonam się za kilka miesięcy.

Słyszałam, że wiek ma też spory wpływ. Jeśli skóra rozszerza się u młodych dziewczyn, włókna są mocne, dlatego pękają. U starszych zaczyna się już proces starzenia i włókna są mniej jędrne, ale przez to i później skóra wolniej wraca do normy....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny właśnie ściągnęłam wyniki swoich badań - przy każdej pozycji strzałka w dół (wszystkiego za mało, ale podobno w ciąży to normalne?). Niepokoją mnie dwie pozycje, których nigdy wcześniej nie miałam.... Co to jest: Anisocytosis + i Mikrocytosis +++?

Anka, jeśli trzeba łykaj, bierz, pij, czy dawaj tyłek kłuć, albo po prostu poszukaj w warzywach co ma dużo żelaza. nie jestem znawcą, więc nie potrafię doradzić. Anemia jest częsta w ciąży, więc grzecznie bierz, choćbyś miała mieć siniaki na zawsze ;-)

reklama
No często się nie wchłania. Wiem coś na ten temat mój Ryś z 1,5 roku brał żelazo - cos okropnego. Bóle brzucha zaparcia i płacz płacz płacz. I tak leczenie nie przynosiło efektów więc teraz badaja go pod kątem talasemii. 26 idziemy do szpitala znów na hematologie :sorry2: Ja tez bedę pewnie brała od następnej wizyty ;|| już się nie mogę doczekać.:eek::eek::eek:

Do góry