reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Moja Weronika juz 3 dzień nie robi kupki :p
Dziewczyny jak jest u waszych dzieci z ciemieniuchą? Weronika ma już któryś dzień z rzędy i cały czas się łuszczy. Smaruje oliwka, wyczesuje, a dzis nawet posmarowałam wazeliną :p Jak długo sie utrzymuje się na głowie, bo łuszczy sie jak piskorz :D

reklama
No Paulinka tez potrafi po kilka dni kupki nie zrobic - tzn ma zazwyczaj takie maluskie kleksy, ale za to jak juz zrobi to cala do przebrania ;D ;D ;D
Agnes - ja nie wiem, Paulina nie ma ciemieniuchy w ogole :)

Jej a mój synek to pupe musi codziennie a czsem 2 albo i 3 ??? o co chodzi że wasze pociechy nie robią a mój musi ???  ;D
Agnes mój nie ma ciemieniuchy bo jak się na nią zanosiło to umyłam mu główkę szmponikiem  ;D  ale z tego co wiem dziewczyny mówiły że patent z oliwką jest do d.. i miały jakieś specjalne kremiki czy maści od pediatry ale nie dam głowy  ;)

Julka ma zatwardzenia od kąd podaje jej sztuczne mleko , bardzo stęka i płacze jak nie moze zrobić kupki,jak już jest bardzo żle wtedy pomagam jej termometrem. Paarcia cały ten srebry koniuszek mozesz włozyc i delikatnie poruszać na boczki, ale jeszcze poczekaj bo termometr to naprawde ostateczność.

Albert mial ciemieniuche kilka dni na buzce i za uszkami..ale juz zniknela ..teraz tyko widze ze leciutko pojawila mu sie na glowce...wyglada tak jakby mial lupiez..:D ...Agnes..smaruj oliwka i wyczesuj a zniknie nie ma chyba innego sposobu na ciemieniuche jak natluszczanie

rany to mój mały chyba pobił wszystkich średnio 5kup dziennie to norma i to nie są małe kupki czasami musze go po nich przebierać po obsrany jest po pachy ;D

aOla u nas jest podobnie, Emilka robi kupę po każdym jedzeniu, a jak nie zrobi to nie uśnie, bo wtedy zaraz się budzi i marudzi :)

Mój mały też miał ciemieniuche ale gdzieś około 2 tygodnia - pół godziny przed kąpielą posmarowałam oliwką potem szamponikiem umyłam i wyczesywanie wyczesywanie i wyczesywanie ;D ;D po dwóch dniach nic nie zostało i tak jest do dzisiaj ;D dziewczyny pisały ze jak nie pomaga oliwka to jest preparat Ziaji Olejuszka podobno dobry ale my nie musieliśmy :D ;D

reklama
Agnes na ciemienuche bardzo polecam "Olejuszke" Skarb Matki (nie ziaji) przechodzi od razu.

Jesli chodzi o termometr to mysle ze nie jest to znowu jakas krzywda wielka dla dziecka i jak widac ze sie meczy to lepiej uzyc go niz czekac i patrzec na stekanie malenstwa ,mysle ze nic zlego nie zrobi sie wazne jest zeby porzadnie naoliwkowac koniec termometru i spokojnie mozna troszke wiecej zaaplikowac niz tylko srebrna koncowke -nawet pielegniarka jak mierzyla temp. nam przed szczepieniem to wiecej mu wewalila .
Najgorszy pierwszy raz bo to strach jest ze cos mozna zrobic, ale dzieciatko naprawde nie odbiera tego jak czegos zlego i nawet w trakcie widzialam ze dla Maksa to ulga byla.

Do góry