reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Atreiiu wdal sie w mame i woli miec cieplo. Ja to moge spac naubierana po zeby i pod koldrami!

Mialam sie zapytac, wiem ze juz byla o tym mowa, ale sie wtedy nie zainteresowalam. Co radzicie na ciemieniuche i czy Wasze MAle jescze ja maja? Atreiiu ma sporo!

reklama
Pati Kacperek miał tylko troszke i szybko mu zeszła, ale wiem, ze trzeba dużo natłuszczac albo oliwka albo jakas mascią, ja myłam mu główke w Oilatum to taka emulsja lecznicza do kąpieli a potem smarowałam Linomagiem tym samym co do pupy używam i szybko sie tego pozbyliśmy :)

ło matko to ja z Oskara robię piecucha ;D bo ma bodziaka długi koszulkę długi i spodnie + skapretki i jeszcze kocem go w łóżeczku traktuję w dzień ::) a w nocy to już pod kołderkę ::) bo on ma zimne łapki i pysia czasem ::) w domku jak jesteśmy a mamy temp min 19 stopni max 24 różnie to się waha ;)

Ja jak Hanie klade na poduszce w nocy,to jest strasznie spocona,np dzis w nocy.Po prostu cos okropnego,a jak ja klade bez poduszki,to znowoż ma rece strasznie zimne,bo bierze je do gory iprzrkryywam jej takim cienkim kocykiem a poetem takim grubszym.

Jesli chodzi o ciemieniuchę to najprostszym sposobem jest mycie szamponem wtedy nie zrobi sie na pewno ;) ;D ;D ;D

Jak juz jest to polecam wyczesywac przed kąpaniem grzebykiem tym z kuleczkami na końcach (szczotka nie pomaga) a potem umyć porządnie szamponem u nas zeszło od razu a żadne oliwki ani mascie nie pomagałay

aOLA pisze:
Asia zmarzluch okropny Ja prawie cały rok spie w skarpetkach i pod pierzyną ::) ;D
::) ::) ::) :laugh:

Kupiłam małej dzis dentinox gel bo chyba ja bola dziąsełka bo od wczoraj płacze jak ie wiem. Kurde skończyłam dawać Bobotic na kolke to się zacznie z dziąsłami o losie... ::) ::) ::)

Pati moja Weronika miała straszną ciemieniuche, prawie 3 tygodnie z nia walczyłam ::) ale już jest  ok i myje szamponem włoski :) podobnie jak Paula mówi, samruj cały czas oliwka i wyczesuj, a tak z 30 min przed kapielą grubo posamruj Linomagiem i potem umyj główkę ;) Ja póxniej jeszcze delikatnie zdrapywałam jej te strupy, oczywiście w czasie wyczesywania i jak była dobrze naoliwiona, bo inaczej chyba bym do dziiaj walczyła ::) :p

Ja dalej obstaje przy szamponie ale majutek miała mała ciemieniuche gdybym od poczatku myła pewnie nie miałaby w ogóle

reklama
k....!

Napisalam sie jak glupia i mi zzarlo posta!!! Fuck! :mad:

A pisalam o ubieraniu i przegrzewaniu. Generalnie zgadzam sie w 100% z jsorbkiem co do nieprzegrzewania a nawet wychladzania dzieci.

Lenka nigdy (od 2 tygodnia zycia) nie ma zakladanych skarpetek dodatkowo. Nigdy nie zakladalam i nie zakladam jej rajtuzkow, tylko skarpetki czy podkolanowki. W nocy jak ma pizamke bez stopek to bez skarpetek (ona spi w spiworku) no i na spacerze jak jest tak jak teraz zadnych kocykow zwlaszcza jezeli dziecko ma kombinezon!!!! Ja bym chetnie Was poubierala w tyle warstw w ile Wy swoje pociechy pakujecie...ciekawe jak dlugo byscie wyrobily....

No ale dzieki temu ze mi wcielo posta to dostalyscie delikatny ochrzan, ale i tak dostalyscie. A to ze dzieci maja zimne raczki i stopki to nic. maja jeszcze zle krazenie i tak moze byc. nie mozna dziecka cieplej ubierac tylko dlatego ze ma zimne dlonie czy stopy. istotny jest kark.

My ogrzewania juz dawno w domu nie wlaczamy. My spimy z uchylonym oknem a Lenka z rozszczelnionym i oczywiscie drzwi do pokoju naszego i jej otwarte wiec jest wymiana powietrza. I nie wyobrazam sobie inaczej!

No a aOle to bym chetnie lala po pupie i patrzyla czy rowno puchnie! Raz za temperature w domu, dwa za dodatkowe skarpetki przy tej temperaturze!!!

Do góry