reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
No ja poruszałam temat ubierania dzieciaczków na grudniu a widze, że to tu cały temat zakwitł :)

Ja narazie jeszcze wkładam Kacperka w kombinezon i na to nakrywam go cieńszym kocykiem, nie nakładam juz tej pokrywy od gondoli, no i czapeczkę tez musze zmienić, bo dziś się strasznie spocił w polarowej, jutro założę cieńszą i najwyżej kapturek zarzuce lekko. Mamy kurteczke ale jest jeszcze troche za duza i wydaje mi się, że jest mu w niej nie wygodnie, a po za tym jak nie jest w śpiworku to mi się rozkopuje ::)

Hejka!
mam do Was pytanie, bo mnie cos niepokoi. Czy Waszym dzieciom poca sie stopki? ::) Moj Skarb bardzo czesto ma tak, ze az cala skarpetka jest wilgotna. Nie wiem czy to normalne. Skarpetki niestety nie sa 100% bawelna, bo nigdzie takich nie moge znalezc do kupienia. Raczki tez ma wilgotne ale tylko wtedy gdy dlugo trzyma scisniete w piastke. Glowka nie zauwazylam zeby mu sie pocila.

A jesli juz jest temat skarpetek, to czy ukladacie spac maluchy w skarpetkach czy na bosaczka? Moj spi w skarpetkach, a moze powinno sie dac odpoczac stopkom w nocy? Sama sobie nie wyobrazam spac w skarpetkach :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa no właśnie nie wiem czy powinno się zakałdać na noc skarpetki, ja zakładam, bo Kacperek ma często zimne nózki i np. na pajacyk ze spópkami zakładam mu jeszcze skarpetki. No ale tez zauwazyłam, że czasami skarpetki są wilgotne co znaczy że stópki miał spocone i nie wiem czy to tak ma być ::)

Agnesa - mojemu Kruszynkowi baaardzo sie poca stopenki, a na noc nakladam mu spioszki i wkladam do spiworka. Juz bez skarpetek.

Agnesa, Gabie nie zakładam skarpetek dodoatkowo na spiochy. Spi w pajacyku i takim spiworku, bo kocyk zjadała i skopywała.

mojemu też się pocą girki ;D i od wczoraj przestałam mu zakładać skarpetki wogóle bo w domu mam średnio 25stopni ja chodze porozbierana tzn w podkoszulce spodenka a jemu zakładałam spiochy i skarpety więc wydaje mi się ze to za dużo

aOLA ło matko tak cieło ubierasz dziecko powinno mieć do spania 18-19 stopni, a ty masz 25 i jeszcze taki naubierany pewnie krótko ci spi w takim upale :p :p

Wandziu przykrywałam kocykiem ale jak wczoraj było 15 stopni to już ja odkryłam. Lekarze mówią (bo nie jeden tak mi powiedział) - dziecko do mięsiąca w jedna warstwę więcej a po miesiącu tak jak siebie tylko w zimę kocykiem przykrywać.
Ja mogę się sobą sugerować bo zmarzluch jestem więc jak mi jest ciepło to małej na pewno też.

Moje dziecko spi w piżamce bez stópek i wcale jej skarpetek nie zakładam. ;)
Spróbujcie się naubierać tak grubo i wyspać hehe :p

czapeczkę też kupiłam już taką nie grubą tylko bawełnianą lżejszą (nie taką cieniutką jeszcze, ale jednak cieńszą niż zimowa)

Spotkałam na spacerze znajomą jej dziecko było naubierane jak na trzaskające mrozy i kręciło się bezprzerwy, przecie mu goraco było jak diabli. a wyszła drugi raz z 2 miesięcznym dzieckiem ::) ::) ::) Ja od skończenia 2 tygodni wychodziłam.

Ostatnio bylismy u znajomych którzy mieli w domu 22 stopnie to moje dziecko spało w samym body z krótkim rękawkiem pod kocykiem tylko bo wczesniej jak była naubierana to wygladała jakby się wściekła taka czerwona i rozpalona, dopiero jak ją rozebrałam to sie uspiła wczesniej nie było szans ;D ;D ;D

dziecko powinno mieć temperaturę ok 21 stopni a do spania 18-19

reklama
No to się pomadrzyłam trochę ::) :p :p

ALE PAMIETAJCIE DZIEWCZYNY - KAżDY LEKARZ TO POTWIERDZI LEPIEJ żEBY DZICKO ZMARZłO NIż JE PRZEGRZAć - ZDROWIEJ DLA NIEGO

Do góry