reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Ja tak jak Ksena do niczego Lenki nie zmuszam. no moze do lezenia na brzuchu! ;) A na reszte przyjdzie czas. Po co cokolwiek przyspieszac? Ale dzisiaj bylysmy na spacerze wiosennie bylo bardzo i zlozylam jej budke i troszke pod materazyk wlozylam kocyk zeby miala odrobine wyzej. Wiecei ze skubana podnosila sie prawie do siedzenia. Jeszcze do siedzenia troche brakowalo ale glowa i klatka piersiowa mocno szly wgore!

Na gurdniu znowu tyle naprodukowane ze mi sei nawet nie chce czytac.... :(

A z kombinezonu chcac nie chcac zrezygnowalam na rzecz kurteczki. Bylo tak gorao ze nie mialam sumienia kisic Leny w kombinezonie. Miala lekkie body z krotkim, koszulke, spodenki podszyte trykotem, weic lekko ocieplane, cieple podkolanowki, ktore sa jka ponczochy jak sie je naciagnie i na to kurteczke. Na poczatku zalozylam jeszcze szmaciane buciki+rekawiczki ale zdjelam szybko bo upal straszny. A czape zimowa zamienilam na taka cieniutka roiona na szydelku azurowa! Slicznosci!!!

reklama
aOla to teraz mnie zaszczelilas nigdy nie interesowalam sie szczepieniami bezplatnymi musze sie zainteresowac

Wiecie co ? ja jestem chyba jakas tepa. Jesli Ola ma szczepionki skojazone to czy ja mam z nia rowniez chodzic na jakies darmowe ??? cosik mi sie pokrecilo.Z tego co pamietam ze szkoly rodzenia to wystarczy mi do 2 roku zycia tylko skojazone zgadza sie ??? ??? ???

Juz doczytalam ;)
Jesli ktos ma skojazona to wystarczy . Spoko a juz sie wystraszylam ze jakies jeszcze buuuuuuuuuu to ta pogoda na mnie tak dziala.

Pamcia - a powiedz mi, przykrylas Lenke kocykiem jak byla w tej kurteczce ??? Bo to mnie ciekawi :) Bo ja ubieram w kombinezon, pakuje do wozka i dzis przykrylam lzejszym kocykiem, takim cienkim... A poza tym kombinezonik tez leciutki jest - wydaje mi sie nie nie przegrzewam jej, ani nie wychladam - jak ta trzygodzinne latanie po dworzu to chyba trzeba jednak dziecie jeszcze cieplo ubrac - my biegamy i nam goraco, a dzidzki sobie leza :)
Tez przeszlam na cienka czapeczke - chociaz juz wczesniej przeszlam na tylko welurkowa z lekkiego weluru a dzis wytrzasnelam taka fajna niewiazana - nieznosze wiazanych czapeczek !!! i super w niej wygladala - Pamcia, w Twoim ulubionym kolorze - rozowym :)

Ja tez już w kurtałce samej kombinezon za ciepły wydaje mi się . Poza tym lekarz mi powiedział że lepiej żeby dziecko zmarzło niż przegrzać je :p :p :p

reklama
Do góry