reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

a co do upodoban do jednej piersi to czytałam ze jesli matka jest praworęczne to wygodniej jej sie podaje prawą pierś (a może lewą?)w kazdym bądz razie jedna podajemy lepiej a druga gorzej i maluch to wyczuwa

reklama
aOla ja jestem od urodzenia leworeczna :p a mala siega chetniej ze swojej lewej strny i niewiem czy to dziedziczne i czy to ma sens wogole ???
Co do zabiegu to przestraszylyscie mnie troche :( aOla jesli mozesz to skrobnij jak mniej wiecej taki zabieg wyglada i jakie znieczulenie podaja :-[
Martwie sie tym , wiem co pisze bo od dziecinstwa ja mialam nierowne zeby i kazde dziecko sie ze mnie smialo a ja mialam z tego powodu kompleksy no i teraz uparlam sie zeby moje dziecko nie mialo takich kompleksow ::)

Martula niewiem ile Ola ma dlugosci na moje oko to moze 2,3mm niewiem ale jak bylam u chirurga dzieciecego na konsultacje to kazal mi teraz to robic bo potem bede korygowac zgryz ponoc

Wioluś, ja tam uparta jestem i wolę nie przecinać. W końcu taką ją bozia stworzyła :) Ja też jestem leworęczna :)

No takie dzidzie przyszly na swiat,zgadzam sie z tym Martula ale ja to jestem panikara :p zastanawiam sie czy Ola odziedziczy po mnie skonnosc do lewej reke hehe gdzies slyszalam ze to nie jest dziedziczne....

Wiolus a coz zlego jest w tym ze ktos jest leworeczny ??? ? Uwazam wrecz przeciwnie - to jest genialne - niewiele osob ma takie zdolnosci. Ja zawsze zazdroscilam leworecznym i trenowalam moja lewa reke. Od dziecka po dzis. Calkiem niezle mi sie to udalo ale nie ma mowy zeby byla ona tak sprawna jak prawa....Bron boze nie probuj korygowac corci leworecznosci! To najgorsze co moze byc....A leworeczni maja te przewage nad nami- praworecznymi, ze ich prawa reke - ta gorsza niby, jest zawsze o wiele bardziej sprawna od naszej lewej...tak juz jest - macie przewage uwazam...i tego wlasnie wam zazdroszcze.

Ja też uwazam, że nie ma co przestawiać dziecka. Zawsze mi się podobało, że jestem w ten sposób wyjątkowa. I tak, jak pisze Pamcia, mam bardzo sprawną prawą rękę. Moge nią robic wszystko. Tylko piszę nią paskudnie.

hihi Pamcia ja też trenowałam lewą rękę bo zazdrościłam leworęcznym ich wyjątkowości i niegdy jej nie wytrenowałam tak jak prawej coprawda mogę pisac obiema ale prawą idzie to znacznie lepiej i szybciej ;D

reklama
Co do leworęcznych to podobno kiedys w szkołach kazano dzieciom pisać prawą, a lewąprzywiązywali do tułowia, bo był zakaz pisania lewą ręką ;D co za debile ;D ;D
Zwróćcie uwagę które piąstki dzieci biora do buzi, podobno to pokazuje czy dziecko będzie prawo czy leworęczne :) ale nie wiem czy to prawda, gdzieś do wyczytałam ;D ;D ;D
Weronika namietnie ssie prawą piąchę :D ;D

Do góry