reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Magduś, to dobrze, że kataru już brak, ale może rzeczywiście Hania tak zareagowała na coś "w powietrzu"...

Joeey, takie Beksiary nam rosną? Jak Agata tak głośno krzyczy to ja zaczynam mieć stresa. :mad: :mad: :mad:

reklama
Beatko hmmm...a ktory wydal Ci sie bardziej godny zaufania ??? nie mam pojecia....
hanka moja to histeryczka jak ja ::)

Hanka, Kuba tez czasami tak ma z tym placzem. Budzi sie od razu z ostrym placzem i trzeba go wziac na rece i dopiero po chwili sie wycisza. Nie wiem co to moze byc, ale chyba dzieci tak maja i nie nalezy sie tym przejmowac.

Beata, ja znam 2 dzieci z AZS i to naprawde widac. Nie trzeba wcale wyszukiwac i specjalnie sie przygladac. Chyba ze sa rozne stany zaawansowania tej choroby. Tego to nie wiem. Ale jak lekarz Ci mowi, ze to nie jest AZS to bym uwierzyla i nie szukala problemu. Aczkolwiek bym obserwowala. U nas tez jedna pediatra doszukiwala sie roznych alergii, kazala mi odstawic caly nabial, itp. Poszlam do naszej dr Kurowskiej i ta powiedziala, ze dziecko nie jest alergikiem i niczego nie mam odstawiac. I do tej pory pozwalam sobie na nabial w ilosciach niemalych i Kubusiowi kompletnie nic nie jest.

Mamy 5ty zębol - stan: dwa na dole i trzy na gorze :) Druga gorna dwojka sie przebija :)

Moja Kruszynka dzis wazy 10600 gram :D

I od wczoraj Kuba podnosi sie na czworaka :) Nie daje sobie wytchnienia tylko non stop sie buja na czterech :) A jeszcze sam nie usiadzie :) Ale tak jak nam lekarz powiedziala - to jest typ ktory usiadzie z czworaka :) I wszystko wskazuje na to, ze tak wlasnie bedzie :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa u nas tez na poczatku bylo bujanie potem siadania wlasnie z tej pozycji a teraz jest zasuwanie na raczkach w takiej kolejnosci chyba wszystkie dzieci robia ::) no oprocz tych co zamiast na 4 to od razu na 2 sie poruszaja :laugh: :laugh:

gratulujemy zabkow u nas 0 ::)

dzisiaj w wieczornych wiadomościach TVN24 bylo o szkodliwosci dla płodu zbyt czestego robienia USG w ciazy :p skutkiem sa podobno jakies mikrouszkodzenia mozgu. Oczywiscie badania nie sa jeszcze w pelni miarodajne i uspokajali, ze nie jest tak zle byle nie przesadzac i ze czasem trzeba wybrac mniejsze zlo np czeste monitorowanie płodow z wadami. Ale i tak szok :o

oglądałam to Mówili że udowodnili to na szczurach Przypadków na dzieciach nie stwierdzono Ja miałam USG co miesiąc i nie żałuję

Hmmm....zdrowie dziecka....jedno z moich dzieci ma katar(Pawel)cala noc sie krecil i sie nie wyspalam. :mad: :laugh: :laugh:Teraz ajk bede kiedys u lekarza to sie zapytam o testy na alergie (oczywiscie dla Hani)Mnie chyba tez jedna zatoka(zatok???)boli i cieknie mi z jednej dziurki w nosie.

Ale mialo byc o dzieciach ....

gratulcje zabkow dla kubusia!!!

Beatka skoro ten lekarz chcial Ci pokazywac inne dzieci z AZS to chyba sie na tym zna,dla pewnosci mozesz isc do innego lekarza.Zrob tak jak mowil z tym jednym posilkiem mlecznym i poobserwuj,kosmetyki dobre masz wiec sie mie martw.Mysle ze ta porzednia diagnoza byla na zapas

No i (H)aniu Hania tez sie budzi z wrzaskiem ale to zanim na dobre zasnie i sie wygina do tylu smoczka wypluwa cycka nie chce,wazy wtedy 20 kilo i rece mi odpadaja.Powscieka sie troche i zasypia spowrotem,a jak sie przekreca z boku na bok to tez placze,a moze nasze dzieci maja koszmary ??? ;)

reklama
Do góry