reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Steffi z główki ::) Piotruś miał z paluszka A komarów na szczęście nie mamy Może moskitiera dla małego i taka do okna Tylko zwróć uwagę żeby te małe kwadraciki miały jeszcze dodatkowy trójkońcik :p Nie wiem czy mnie zrozumiałaś ;)

reklama
co do jajów to ja daje zoltko wlasnie bezposrednio do zupki i tylko scinam, co drugi dzien wymiennie z miesem wlasnie ze wzgledu na zelazo, zupa mu smakuje, bo zawsze z apetytem zje 250ml.

dzis na spacerze przezylam chwile grozy, bo postawilam Stasia na lawce zeby sie chwycil oparcia, no i nozka mu sie zeslizgnela i stopka wkrecila w sztachetki, nie moglam jej wyjac, ten wyl na caly park, az prawie sama ryczalam ze strachu, bo widac bylo ze go boli a tak sie szarpal, ze nie moglam tego umiejetnie zrobic, na szczescie w koncu sie udalo i skonczylo sie tylko na niewielkim otarciu.

Steffi, na komary polecam specjalna lampke. Mozna dostac na allegro. Nas na razie komary nie atakuja, ale lampka stoi w gotowosci.

Taka mielismy w poprzednich latach i sie idealnie sprawdzala - http://www.allegro.pl/item115976968_lampa_owadobojcza_moskit_killer_zabija_komary_.html

A teraz mamy troche inna, bo tej do ktorej link podalam nie bylo.

Ana, a nie waży Ci sie to zoltko ani nic podobnego? Ostatnio zostaly mi 4 zoltka po pieczeniu ciasta i szkoda mi bylo wyrzucic wiec wrzucilam do zupy, ktora w tym dniu akurat gotowalam i to zoltko zepsulo mi wyglad zupy. Tak jakby sie zważylo :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa to jest sciecie wlasnie, potem i tak to blenduje, wiec bez znaczenia czy sie gotuje i oddziela czy tylko scina.

Byłam u pediatry prywatnie i zaleciła zrobienie badań: morfologia+R, mocz+posiew, IgE.......... (powiedziała, że takie badania powinno sie wykonać po ukończeniu 6 miesiąca życia)
Więc poszłam po skierowanie do przychodni do lekarza i Pan doktorek stwierdził, iż badanie nie są konieczne, dziecko jest zdrowe, na wdze przybiera prawidłowo, wygląda super - no i skierowań NIE dał :(
Hm....... musze je zrobić za odpłatnością - na szczęście te badania to neiwielki wydatek (około 30,-)
Ale przecież wielkie pieniądze odciągaja z pensji na NFZ, a jak przyjdzie codoczego to za wszystko trzeba płacić, Ech ta służba zdrowia........... i ja w niej pracuję.......... co ja tutaj robie.......... ja tylko st.księgowa, a nie personel biały...

Ja bym się nie dała zbyć tylko bym powiedziała żę chcę skierowanie i koniec - dziwni ci wasi lekarze moja zawsze chętnie daje i to zazwyczaj nawet jej inicjatywa.
A nam posiew wyszedł 10 do 3 ale pisze żę możliwy zły pobór i zalecane badanie kontrolne więc jeszcze raz muszę zrobić ::) ::) ::)

Steffi no u nas to samo z komarami od dwóch dni Maksiek się budzi z czerwonymi plackami i nawet mnie wczoraj niepostrzeżenie jakiś żarłok pokąsał a jak szukałam po całym domu to nawet pół komara nie znalazłam... ??? ??? ???

Agnesa bardzo fajną tą lampę pokazałaś....chyba musze zakupić ....tylko czy to podziała na komary -widma....

A są też jakieś fajne smarowidła w aptekach dla takich maluchów tylko preparat który jest "przeciw" regularnie wycofują ze sprzedaży i ciężko trafić na niego ale czasem sie gdziec znajdzie, i drugi jest na ukąszenia i z tym jest troche łatwiej......... tylko musze nazwy poszukać ...zaraz sie za to wezme ::)

reklama
Do góry