reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Steffi z główki ::) Piotruś miał z paluszka A komarów na szczęście nie mamy Może moskitiera dla małego i taka do okna Tylko zwróć uwagę żeby te małe kwadraciki miały jeszcze dodatkowy trójkońcik :p Nie wiem czy mnie zrozumiałaś ;)

reklama
co do jajów to ja daje zoltko wlasnie bezposrednio do zupki i tylko scinam, co drugi dzien wymiennie z miesem wlasnie ze wzgledu na zelazo, zupa mu smakuje, bo zawsze z apetytem zje 250ml.

dzis na spacerze przezylam chwile grozy, bo postawilam Stasia na lawce zeby sie chwycil oparcia, no i nozka mu sie zeslizgnela i stopka wkrecila w sztachetki, nie moglam jej wyjac, ten wyl na caly park, az prawie sama ryczalam ze strachu, bo widac bylo ze go boli a tak sie szarpal, ze nie moglam tego umiejetnie zrobic, na szczescie w koncu sie udalo i skonczylo sie tylko na niewielkim otarciu.

Steffi, na komary polecam specjalna lampke. Mozna dostac na allegro. Nas na razie komary nie atakuja, ale lampka stoi w gotowosci.

Taka mielismy w poprzednich latach i sie idealnie sprawdzala - http://www.allegro.pl/item115976968_lampa_owadobojcza_moskit_killer_zabija_komary_.html

A teraz mamy troche inna, bo tej do ktorej link podalam nie bylo.

Ana, a nie waży Ci sie to zoltko ani nic podobnego? Ostatnio zostaly mi 4 zoltka po pieczeniu ciasta i szkoda mi bylo wyrzucic wiec wrzucilam do zupy, ktora w tym dniu akurat gotowalam i to zoltko zepsulo mi wyglad zupy. Tak jakby sie zważylo :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa to jest sciecie wlasnie, potem i tak to blenduje, wiec bez znaczenia czy sie gotuje i oddziela czy tylko scina.

Byłam u pediatry prywatnie i zaleciła zrobienie badań: morfologia+R, mocz+posiew, IgE.......... (powiedziała, że takie badania powinno sie wykonać po ukończeniu 6 miesiąca życia)
Więc poszłam po skierowanie do przychodni do lekarza i Pan doktorek stwierdził, iż badanie nie są konieczne, dziecko jest zdrowe, na wdze przybiera prawidłowo, wygląda super - no i skierowań NIE dał :(
Hm....... musze je zrobić za odpłatnością - na szczęście te badania to neiwielki wydatek (około 30,-)
Ale przecież wielkie pieniądze odciągaja z pensji na NFZ, a jak przyjdzie codoczego to za wszystko trzeba płacić, Ech ta służba zdrowia........... i ja w niej pracuję.......... co ja tutaj robie.......... ja tylko st.księgowa, a nie personel biały...

Ja bym się nie dała zbyć tylko bym powiedziała żę chcę skierowanie i koniec - dziwni ci wasi lekarze moja zawsze chętnie daje i to zazwyczaj nawet jej inicjatywa.
A nam posiew wyszedł 10 do 3 ale pisze żę możliwy zły pobór i zalecane badanie kontrolne więc jeszcze raz muszę zrobić ::) ::) ::)

Steffi no u nas to samo z komarami od dwóch dni Maksiek się budzi z czerwonymi plackami i nawet mnie wczoraj niepostrzeżenie jakiś żarłok pokąsał a jak szukałam po całym domu to nawet pół komara nie znalazłam... ??? ??? ???

Agnesa bardzo fajną tą lampę pokazałaś....chyba musze zakupić ....tylko czy to podziała na komary -widma....

A są też jakieś fajne smarowidła w aptekach dla takich maluchów tylko preparat który jest "przeciw" regularnie wycofują ze sprzedaży i ciężko trafić na niego ale czasem sie gdziec znajdzie, i drugi jest na ukąszenia i z tym jest troche łatwiej......... tylko musze nazwy poszukać ...zaraz sie za to wezme ::)

reklama
Do góry