wlasnie najgorzej jak sie dziecku tak wtyka co troche,wtedy dziecko costam ciumnie a nie najje sie i mnie dajemy szansy dzieku zglodniectylko tak podjada a ie ma pelnych posilkow..Kiedys lekarka powiedziala ze Hania przez choroby gorzej przybrala i kazala jak najczescie przystawiac do piesi no to ja jak ta wariatka co troche ją.NO i efekt byl odwotny nie chciala jesc,nie upominala sie o jedzenie no i wrocilam do poprrednich metod i dawalam amku jak o to poprosila.Stwierdzilam,e dzieci sa madre i wiedza kiedy potrzebuja jesc i ile no i sie ie pomylilam
reklama
Ola - my zaczelismy podawac ferru tylko ze wzgledu na hemoglobine. Wówczas Mikołaj miał HGB 9,6. Wtedy ne badalismy zelaza. A teraz kontrolnie badalismy żelazo i miał 98 ug/d, a HGB 10,8. Pan doktor stwierdził, ze zelazo jest juz ładne, ale hemoglobina jeszcze za niska i musielismy podawac lek dalej. A po poniedziałkowych wynikam HGB mamy 11,5 i mamy odstawic lek! Ciesz się bardzo, bo juz miałam dosc podawania tego ciemnego leku. Nie wiem czy Ty masz zelazo w tych samych jednostkach...
Aha, i jeszcze miałam napisac, ze wczoraj byłam w przychodni z wynikami z lamblii. Nie stwierdzono ich w kale, wiec luzik. Ale w zwiazku z tym, ze Miki kaszle przez godzine-dwie rano i trwa to juz długo, bo okolo 3 miesiecy to musimy podac antybiotyk! Bo moze isc na oskrzela! Kurka jak to ciezko dac dziecku pierwszy antybiotyk. Ale to chyba jest lepsze zło...
klucha
Fanka BB :)
Beata, a lekarz oglądał Mikiego pod kątem alergii? Bo ten kaszel moze byc alergiczny.
Dziewczynki, czy wasze maluchy teraz mniej siusiają. Bo moja tak. I ja małej schizy dostaje, ze się odwodni. Ona nic nie chce pić, poza moim mlekiem, a za często też sie go w dzien nie domaga.
Dziewczynki, czy wasze maluchy teraz mniej siusiają. Bo moja tak. I ja małej schizy dostaje, ze się odwodni. Ona nic nie chce pić, poza moim mlekiem, a za często też sie go w dzien nie domaga.
Ketsa Magdus ma racje, i w ogole przy takich upalach ma prawo miec zmniejszony apetyt, mysle, ze sam sobie wyreguluje, moze przy wczorajszym karmieniu cos go podraznilo w zoladku i dlatego zwrocil, albo mial juz za duzo w brzuszku, jak ma rozwolnienie daj mu lagodne herbatki tylko nie rumianek i masz racje ryz scala, nawe jest cos takiegi Hippa z ryzem na biegunki. nazywa sie Hipp Ors 200 mozna kupic w aptekach.
Klucha ja ciagle walcze z tym, ze Stas malo pije herbatek, zeby wypil z butelki trzeba mu trzymac raczki, czasem lubi wprost z kubka normalnego, ale generalnie jest ciezko, na odwodnionego nie wyglada, ale pic nie lubi.
Klucha ja ciagle walcze z tym, ze Stas malo pije herbatek, zeby wypil z butelki trzeba mu trzymac raczki, czasem lubi wprost z kubka normalnego, ale generalnie jest ciezko, na odwodnionego nie wyglada, ale pic nie lubi.
Ana dobre że mi przypomniałaś o tym specyfiku z Hippa faktycznie jak nie bedzie zmian to mu kupię. Chociaż widze że dziś już kupek też był trochę lepszy
A z tym jedzeniem to on na prawde nie za wiele ję ja walcze z tym żeby te 4 razy dziennie wypił po 200 ml. mleka i mamu ustalone godziny jedzenia i tylko wtedy jak jest ta pora jedzenia to ja się upieram żeby właśnie zjadł więkaszość jak bym się nie upierała to ledwo 100 by zjadł... Może mam złe metody i lepij malutko a częściej niz te 4 razy...ale znowu on sie w ogóle nie upomina o jedzenie... Kurcze tak ładnie jadł wszystko a tu od jakiegoś czasu takie fochy robi i za bardzo to od pogody nie zależy...
Ana nie dziwie się że się martwisz że Stasiek mało pije... no ale takie przypadki też są ... Maksowi strasznie sie podobało jak kiedyś jak dawałam mu pić z e zwykłego dorosłego kubka, o ale to trzeba się trochę amęczyć żeby się dzieko nie udławiło, no ale zadowolony był bardzo...
Zresztą właśnie ja miałam podobny problem z Maksem że po prostu nie chciał i może nie potrzebował pić a teraz samą wodę z ochotą wypija. Ale kombinowałam tak żeby może meczko troche bardziej wodą rozcieńczać, ale to tylko właśnie przy większych temperaturach chcociaż nie wiem czy to dobrze i czy tak można.
Dor1976
Fanka BB :)
Jak już wcześniej pisałam moja Niska tez nie chce pić
Od pewnego czasu zaraz po przebudzeniu (z nocy) wypija piciu ok. 60 ml, a potem w ciągu dnia to trzeba się namęczyć aby pare "kropelek" chlapła.
Próbowaliśmy różnych soczków, herabtek, wody - nic jej nie wchodzi, gryzie smoczek i sie bawi.
Kubeczkiem niekapkiem przez ustnik tez nie chce. Czasami od razu "z gwinta" pociagnie i jest wtedy z siebie dumna - ot, to własnie z nią mamy.
Pozdrawiam
Od pewnego czasu zaraz po przebudzeniu (z nocy) wypija piciu ok. 60 ml, a potem w ciągu dnia to trzeba się namęczyć aby pare "kropelek" chlapła.
Próbowaliśmy różnych soczków, herabtek, wody - nic jej nie wchodzi, gryzie smoczek i sie bawi.
Kubeczkiem niekapkiem przez ustnik tez nie chce. Czasami od razu "z gwinta" pociagnie i jest wtedy z siebie dumna - ot, to własnie z nią mamy.
Pozdrawiam
Klucha nie badał dr Mikołaja w kierunku alergii, bo powiedział, ze on od samego początku widzi, ze wydzielina spływa mu po tylnej scianie gardła i ze przez noc mu sie tam nagromadzi i musi to wszystko rano odkałsnąc...Niby logiczne jak tak jest, tylko oby tak było i oby antybiotyk pomógł... :
A
aOLA
Gość
Beata to Piotrus ma HGB 10.9 czyli tez nie dobrze :-[ a 2msc temu miał 11.6 czyli teraz jest gorzej no i zelazo tez spadło Ale sie martwie a do poniedziałku całe 3dni
reklama
Nie martw się Ola! Nie jest źle! Fakt spadło wszystko, ale to da się naprawic...Podawaj mięsko i przy podawaniu żelaza koniecznie 10 kropelek cebionu i 1/2 wit. B12 i 1/2 kwasu foliowego. To sa kofaktory, które są niezbedne, aby zelazo zostalo przyswojone przez organizm! Głowa do góry! ;D
Podziel się: