reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcie usg

Witam. Dziewczyny byłamu lekarza, jestem teraz w 8 tygodniu ciąży. Dopiero w domu przyjrzałam się zdjęciu usg i zauważyłam kropkę obok zarodka. Czy to możliwe że jest to ciąża bliźniacza jednokosmowkowa? Czy macie może swoje zdjęcia z ciąży blizniaczej dla porownania?

Załączniki

• IMG_20201006_141545.jpg
    IMG_20201006_141545.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 457
reklama
Witam. Dziewczyny byłamu lekarza, jestem teraz w 8 tygodniu ciąży. Dopiero w domu przyjrzałam się zdjęciu usg i zauważyłam kropkę obok zarodka. Czy to możliwe że jest to ciąża bliźniacza jednokosmowkowa? Czy macie może swoje zdjęcia z ciąży blizniaczej dla porownania?

To raczej wygląda na pęcherzyk żółtkowy :)

hej Dziewczyny.Mam pytanie, ostatnio byłam na wizycie u mojego lekarza który potwierdził na usg dwa pęcherzyki ( jeden większy a drugi mniejszy) powiedział że wygląda mu to na ciąże bliźniaczą ale te nie wyklucza małego krwiaka.Czy ktoś miał podobną sytuację a potem okazało się że biją dwa serduszka? wizytę mam dopiero za 10 dni a już warjuje.

hej Dziewczyny.Mam pytanie, ostatnio byłam na wizycie u mojego lekarza który potwierdził na usg dwa pęcherzyki ( jeden większy a drugi mniejszy) powiedział że wygląda mu to na ciąże bliźniaczą ale te nie wyklucza małego krwiaka.Czy ktoś miał podobną sytuację a potem okazało się że biją dwa serduszka? wizytę mam dopiero za 10 dni a już warjuje.
A możesz wstawić to zdjęcie?

nie mam zdjęcia przy sobie bo jestem w pracy ale te zdjęcie jest bardzo podobne z tym że jeden pęcherzyk jest mniejszy.

Załączniki

• oo.jpg
    oo.jpg
    7,5 KB · Wyświetleń: 841
Ojej trudno powiedzieć tym bardziej ze to nie Twoje zdjęcie. Ja na 1 usg też miałam jeden pęcherzyk większy drugi wydawał się mniejszy. Wydawał się bo na kolejnej wizycie gin je zmierzył i były podobne tyle że różnie ułożone. Miałam wtedy lekkie plamienia gin powiedział mi ze z ciąża mi blizniaczy mi to różnie ze większość jest taka na początku itd. W zasadzie przez pierwsze tyg myślałam że się wchłonie bo tak mnie w zasadzie nastawił...dlatego wiem ze to bardzo trudno ale musisz poczekać bo naprawdę są różne historie i jak maja być dwa serduszka to będą. Nie wiem jak wolisz wiec oby Ci wyszło tak jak chcesz😉

Cześć dziewczyny.Byłam u lekarza który potwierdził mi ciąże bliźniaczą.. powiem Wam że liczyłam na jedno i jestem totalnie rozbita.. jestem szczęśliwa i wiem cieszę się ale chyba jeszcze nie tak jak powinnam...
Czy macie jakąs złotą radę ale kilka słów wsparcia jak wy zapoznałyście się z tematem ciąży mnogiej ??

reklama
Cześć dziewczyny.Byłam u lekarza który potwierdził mi ciąże bliźniaczą.. powiem Wam że liczyłam na jedno i jestem totalnie rozbita.. jestem szczęśliwa i wiem cieszę się ale chyba jeszcze nie tak jak powinnam...
Czy macie jakąs złotą radę ale kilka słów wsparcia jak wy zapoznałyście się z tematem ciąży mnogiej ??
Ja tydzień ryczałam po tej wiadomości. Potem oswoiłam się z tą myślą a jak już byli na świecie to nie wyobrażałam sobie aby mogło być jedno...
Masz 9 miesięcy aby oswoić się z tą myślą

Do góry