reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia naszych rosnących brzuszków :-)

reklama
a not o Ty sie ciesz, ja mam B... wiec myslalam, ze mi troche sie podpompuja :-) a tu prawie nic :-(

eee jak zaczniesz karmić będzie przynajmniej c :D

Edysiek Mnie też się strasznie podoba to wyliczenie :-) oby tak było :-) ale i tak nie ma co narzekać bo na razie jest tylko +9kg :-)

Dagmar no to zazdroszczę ja mam tak jak Madziolinka takie większe B a było małe B :-( ale podobno jeszcze podrosną jak się staniemy krówkami :-)

czego? Cycki są nie wygodne. Ja nie mogę nawet na brzuchu spać- teraz przez brzucha a jak nie ma brzucha to przez cycki. Serio- nie wygodne toto

Marteczka super :tak:

A wagą się nie przejmujcie, bo większość spadnie od razu po porodzie, to nie tylko dziecko dodatkowo nosimy.
Tutaj w przybliżeniu podane jest co ile waży :

dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg

No i już mnie moje ekstra 12kg nie martwi:-)

kurcze ja się ostatni raz ważyłam w domu dwa tyg temu..u mamy nie ma wagi więc jak wrócę pod koniec miesiąca do domu to mogę zemdleć jak stanę na wagę :p

Biust się na pewno podpompuje! Pamiętam jak koleżance przez cała ciążę ledwie o rozmiar się powiększył a po porodzie z dnia na dzień 2 rozmiary podskoczył. Nie była szczęśliwa z tego powodu bo miała wrażenie że eksploduje no ale podrósł jask chciała ;-)

Oj tak jak sie karmi piersia to biust idzie do gory. Mnie kolezanki zazdroscily jak karmilam. To stwierdzilam ze niech tez sie postaraja. Teraz tylko troche urosly ale obstawiam ze jak sie produkcja zacznie to bedzie wiekszy.

Oj tak jak sie karmi piersia to biust idzie do gory. Mnie kolezanki zazdroscily jak karmilam. To stwierdzilam ze niech tez sie postaraja. Teraz tylko troche urosly ale obstawiam ze jak sie produkcja zacznie to bedzie wiekszy.

oj, niestety- mam nadzieję, że góra o rozmiar, bo staniki do karmienia kupiłam 75F

nie no nie straszcie mnie, ja staniki do karmienia kupiłam w takim rozmiarze jak mam teraz a biust mi w ciąży skoczył B do D i tak jest super, już więcej nie chcę :p

reklama
Pięknie rośniecie kobitki:) Ja zbieram się ostatnio do zrobienia foty ale jak wracam z pracy to padam na pysk, kładę się i wstaje praktycznie tylko żeby przebrać sie w piżamę.
U mnie biust też teraz niewiele urósł, albo jestem już taka wielka że tego nie zauważam:/ Przeraża mnie to gubienie kilogramów bo po dziewczynkach mi zostało i mam duuuużo do zrzucania, na dzień dzisiejszy jakieś 22 kg do wagi sprzed pierwszej ciąży. Teraz startowałam z 69 kg, dobiłam do 80, mam nadzieje że te ostatnie 2 miesiące będą dla mnie łaskawe i nie za wiele urosnę. Wczoraj zmierzyłam obwód brzucha, 107 cm, więc plasuje się w tych przodujacych z tym ciężarówkach:-)

Do góry