Edysiek
odkrywca
Cieszę się, że Wam humor poprawiłam :-)
Ja też tak się pocieszam, że zaraz większość kg spadnie ;-)
Ja też tak się pocieszam, że zaraz większość kg spadnie ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a not o Ty sie ciesz, ja mam B... wiec myslalam, ze mi troche sie podpompuja :-) a tu prawie nic :-(
Edysiek Mnie też się strasznie podoba to wyliczenie :-) oby tak było :-) ale i tak nie ma co narzekać bo na razie jest tylko +9kg :-)
Dagmar no to zazdroszczę ja mam tak jak Madziolinka takie większe B a było małe B :-( ale podobno jeszcze podrosną jak się staniemy krówkami :-)
Marteczka super
A wagą się nie przejmujcie, bo większość spadnie od razu po porodzie, to nie tylko dziecko dodatkowo nosimy.
Tutaj w przybliżeniu podane jest co ile waży :
dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg
Oj tak jak sie karmi piersia to biust idzie do gory. Mnie kolezanki zazdroscily jak karmilam. To stwierdzilam ze niech tez sie postaraja. Teraz tylko troche urosly ale obstawiam ze jak sie produkcja zacznie to bedzie wiekszy.