reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia naszych rosnących brzuszków :-)

reklama
Marteczka super :tak:

A wagą się nie przejmujcie, bo większość spadnie od razu po porodzie, to nie tylko dziecko dodatkowo nosimy.
Tutaj w przybliżeniu podane jest co ile waży :

dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg

Hhi hi hi Edysiek z tego wynika że powinnam zgubić do 1kg mniej niz miałam przed ciążą:) Ciekawe kiedy wrócimy do formy:)

Marteczka super :tak:

A wagą się nie przejmujcie, bo większość spadnie od razu po porodzie, to nie tylko dziecko dodatkowo nosimy.
Tutaj w przybliżeniu podane jest co ile waży :

dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi
ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmienia
piersią) ok. 3,5 kg

no i to by tłumaczyło, czemu z Kajem po wyjściu ze szpitala ważyłam 7 kg mniej niż zachodząc w ciążę :)
Tylko te piersi to u mnie nie, bo moje nie rosną :D

Ale byloby super jakby tak było z tymi kilogramami:)

Mika414 ty sie nie przejmuj że nie masz aż tak dużego bebzunika bo uwierz mi tylko pozazdrościć bo ja już normalnie męcze się szybciutko i schylanie to masakra ( a własnie sie pakuje i staram sie ogarniac stare mieszkanie):)
madziolina_p nie ma wielorybków ja jestem jak wielorybek albo jak waleń raczej:)

No ii nie wiem czy wy to też macie ale moje nogi zaczynają już być kołkami a nie nogami:)

reklama
Edysiek Mnie też się strasznie podoba to wyliczenie :-) oby tak było :-) ale i tak nie ma co narzekać bo na razie jest tylko +9kg :-)

Dagmar no to zazdroszczę ja mam tak jak Madziolinka takie większe B a było małe B :-( ale podobno jeszcze podrosną jak się staniemy krówkami :-)

Do góry