reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdjecia naszych pociech

kobietoooo nie obrazam nikogo, powiedzialam ze nie jeestem w stanie podjac takiej decyzji prosze przeczytaj co napisalam bo mnie chyba nie rozumiesz.................... mowie ze ja bym sobie tego nie wybaczyla i ze czulabym sie jak morderczyni... dlatego ze jestem slaba psychicznie do podjecia takiej decyzji mimo iz byla by moze sluszna. moj maz tez mowi ze nie chce decydowac o zyciu dziecka bo nie bedzie umial skrocic jego cierpienia... szkoda ze nie ma sposobow na leczenia tych strasznych chorob

Wlasnie problem polega na tym, ze toksoplazmoza jest to zakazenie takim cholerstwem,ze jak sie dostanie do plodu to wywoluje nieodwracalne zmiany.Nawet nie wiem gdzie sie zarazilam...Teraz tylko czekanie...Jednak lekarz powiedzial,ze to bardzo mala ciaza i lozysko jeszcze nie bylo na tyle wyksztalcone zeby sie bakterie przedostaly,no zobaczymy. Ja rozumiem,ze takie dycyzje osoby postronne moga szokowac,ale one sa naprawde przemyslane.

reklama
a tak nawaisem ty zaczelas obrazac mowiac o tym ze nie mam prawa glosu, ze jestem niedoswiadczona, ze niedojrzala.. a ty nie wiesz tak naprawde czego sie naogladalam w zyciu i co przezylam...... i nie oceniam osob ktore decyduja sie na aborcje, rozumiem je, sa silne i potrafia pomoc swojemu dziecku w sposob w kory ja bym nie umiala... ale powtarzam to jestem ja.

i nie chce zbys mowila ze nazywam ludzi mordercami bo tego nie robie... to ostatnia mysl ktora przyszla by mi do glowy zeby komus powiedziec " jestes morderca... dokonales aborcji na wlasnym dziecku" bo morderca jest tylko osoba ktora usuwa zdrowe ciaze ktore "zyja" a nie osoby ktore wiedza ze ich dziecko nie ma szans...

Ja dzisiaj przeszlam to samo.Dostalam plamien ze wzgledu na to ze tabletki mi uszkodzily cos w pochwie, pisalam na sierpniowkach:-p
Ahh mam nadzieje,ze wszystko sie dobrze potoczy lekarz jest dobrej mysli teraz wszystko w rekach zakaznych z instytutu.

Wiem wiem, czytałam tam Twoj wpis tez;)
u mnie to bylo zagrozenie ciazy, ale kilka tygodni spedzonych w łóżku i łykanie duphastonu przyniosło efekty.
Choć no wiadomo, stres ten sam, dopóki lekarz nie zbada i nie powie czy to coś groźnego.

Dobra mysle,ze chyba sie obydwie wypowiedzialysmy i nie ma co dalej ciagnac tej dyskusji dla spokoju, ktory w naszym stanie jest jak najbardziej wskazany.

A teraz pochwale sie dzisiejszymi fotkami z IP,przepraszam za jakosc ale byly robione z kamerki internetowej bo skaner sie zepsul.

obraz001xf.jpg obraz002oc.jpg Dziecko ma 3 cm i pieknie sie rusza:-)

amna ja tam sie nie denerwuje dla mnie to normalna dyskusja.
a tak w ogole masz taki sam termin jak ja na 30 lipca ale ja mialam normalnie owulacje, nie przesunela mi sie i wg usg dzidzia jest mlodsza tylko o 4 dni ale podobno to normalne.

amna ja tam sie nie denerwuje dla mnie to normalna dyskusja.
a tak w ogole masz taki sam termin jak ja na 30 lipca ale ja mialam normalnie owulacje, nie przesunela mi sie i wg usg dzidzia jest mlodsza tylko o 4 dni ale podobno to normalne.

U mnie az o 4 tygodnie roznicy hehe:-pJuz myslalam,ze zaburzenia hormonalne a tu taki niespodziewajek hehe

a toxo pewnie sie zarazilas od surowego miesa... gdzies czytalam ze mozna rak niedomyc do konca po obrobieniu i dotknac ust i choroba jest.... niebezpieczenstwa czychaja wszedzie.
ale nie mysl o toxo teraz i sie nie denerwuj bo to nie wskazane.. pozniej sie bedziesz martwic

Po dzisiejszym usg jestem uspokojona. Tylko musze teraz dwa antybiotyki brac a jeden sie strasznie zle polyka bo nawet powlekany nie jest a ja od zawsze mam z tym problem .Jak przekroje na pol to te ostre strony tabletki podraznia gardlo a ten antybiotyk bardzo mozliwe ze bede brac przez cala ciaze, poniewaz on chroni dziecko przed zarazeniem.

Dobra ja chwilowow zmykam zobaczyc co to moje towarzystwo robi,pozniej wpadne ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry