reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia naszych ciążowych brzuszków

reklama
ale śliczne !!!
bliźniaki zawsze mi się marzyły, pewnie dlatego tak szybko zdecydowałam się na kolejną ciążę ;-) no no ale pod koniec to bedziesz królową brzuszków z dwójką maluszków :happy2:

a tu dla porówniania pierwsza ciąża i obecna (skończony 13tc) Schowek_comment.jpg

anula, słodkie, oba:-) A tu mój 4 dni temu.. był na zamkniętym, wrzucę i tu, a co ekshibicjonizm pełną gębą?, a może brzuchem?:-)Brzuchol.jpg

Świetne już te Wasze brzuszki, a u Anuli widać faktycznie sporą różnicę...:-) teżmusze porównać zdjęcia obecne do poprzedniej ciąży...;-)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest...:-)
Jak byłam na usg to dzidzia jest bardzo nisko zaraz nad wzgórkiem łonowym- i w tym miejscu mam wybrzuszenie...a brzuch mam wysadzony cały... dlaczego tak się dzieje??

All-me- ja mam dokładnie tak samo :) nie do końca wiem z czego to wynika, ale lekarz mnie uprzedzał, ze będzie szybko brzuszek i będzie do przodu wysadzony a talia zostanie. i się sprawdziło! podobno dzieciaczki nisko zagnieżdżone mocno pchają do przodu a to nad nimi to pewnie jelitka :)

Allme dzieje się tak ponieważ powiększająca się macica zmienia położenie innych narządów tj.jelita żołądek wszystko idzie w górę i dlatego powiększa się cały obrys brzuszka.Ja myślę że będę miała teraz jeszcze większy brzuch niż w poprzedniej ciąży(a tamten był ogromny zresztą widziałyście fotkę) bo w pierwszej ciąży brzuch zaczął się pojawiać w 5 miesiącu a teraz w 3 już był wypukły...

reklama
kolejny tc kolejna fota haha :D
14t3d
zdjęcie (47).jpg

all-me- dzidzi jest male jeszcze nad spojeniem, ale macica jest juz spora- mysle je w 14tc jak u ciebie teraz to przypomina duzego grejpfruta
u mnie sie ostatnio wszystko poprzesuwało i czuje taki twardszy balon juz 3 palce pod pepkiem troche wysoko jak na 15tc

Ostatnia edycja:
Do góry