reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia naszych brzuszków i siedzących w nich maluszków - USG

a mnie się już niestety pojawiło kilka rozstępów na boczkach, pomimo tego że się smaruję i że brzuchol wcale jeszcze nie jest duży, więc aż się boję co będzie jak zacznie rosnąć.

reklama
a mnie się już niestety pojawiło kilka rozstępów na boczkach, pomimo tego że się smaruję i że brzuchol wcale jeszcze nie jest duży, więc aż się boję co będzie jak zacznie rosnąć.

... nie martw się martka85 ja właśnie też zauważyłam kilka rozstępów po bokach brzuszka mimo, że się smaruję kremem Pharmaceris i oliwką w żelu :-( a skóra na brzuchu nie jest mocno napięta :sorry2: cóż widocznie taki nasz urok

:-)Najnowszy zestawik brzuszkowy :D

zestaw4_zmniejszony wiekszy.jpg

a mi sie pojawiły na 'tyłku'
smaruje sie zwyklą oliwką bambino...
MOJa znajoma kiedys opowiadała mi ze jej kuzynka w ciązy smarowała sie róznymi kremami, zelami itp
a dziecko urodziło sie z poparzeniami na ciele, było uczulone na cos z tych kremow....przykre...;[
i jakos dlatego chyba zostane przy oliwce....

oliwka jest najlepszym i najtańszym sposobem na rozstępy. Mam mnóstwo koleżanek które smarowały się oliwką w trakcie ciąży i nie mają rozstępów :) Wcześniej któras z dziewczyn pisala, że używała mustelli i wyszły rostępy więc jak widać nie chodzi o to żeby kosmetyk był drogi ale żeby dobrze natłuszczał ciało, a oliwka jest w tym najlepsza:)

MOJa znajoma kiedys opowiadała mi ze jej kuzynka w ciązy smarowała sie róznymi kremami, zelami itp
a dziecko urodziło sie z poparzeniami na ciele, było uczulone na cos z tych kremow...

Nie wszystkie kosmetyki sa dozwolone w ciazy i o tym trzeba pamietac! Nawet nie kazdym balsamem mozemy smarowac nogi. Nie wolno stosowac kosmetykow np z kofeina, kwasami owocowymi, retinolem, kamfora czy borowina. Dlatego przy wyborze kosmetykow trzeba zwracac uwage, czy maja oznaczenie, ze mozna stosowac w czasie ciazy.

Ja uzywam serii Perfecta Mama, polecila mi znajoma. Nie sa drogie, kosztuja tyle samo co lepsza oliwka, a wiem, ze sa bezpieczne i skuteczne (przynajmniej jak na razie).
Chociaz ja zdaje sobie sprawe, ze moga mi nie pomoc, bo mam tendencje do takich paskudztw.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja smarowałam się przez całą ciążę,a mimo to rozstępy mam wszędzie.Ale już taki mój urok,bo nawet mając 14 lat jak szybciej rosłam to się pojawiały.
Najgorsze były rozstępy na brzuchu,bo 2 tygodnie przed porodem leżałam w szpitalu i nie miałam żadnych,wróciłam do domu na zaledwie 9 dni i w tym czasie się zrobiły...Byłam wściekła,bo gdybym urodziła 2 tygodnie wcześniej to by nie wylazły...

Dziewczyny co do spania to polecam takiego wielkiego rogala - coś jak fasolka do karmienia tylko dużo większe, śpię z tym od 12tc jest rewelacyjny bo też uwielbiam spać na brzuchu

reklama
Do góry