Witam, mieszkam w Holandii. Jestem w ciąży 33 tydzień. Ze względu na to ze ciąża przebiega prawidłowo prowadzi mnie położna. Robiłam badania prenatalne w pl - wszystko w porządku. Usg połówkowe w Holandii również bez zarzutów. Na ostatniej wizycie położna stwierdziła ze mój brzuch jest za mały jak na ten tydzień. Dodam ze w obwodzie na wysokości pępka mam 96 cm w obwodzie i dl od klatki piersiowej do spojenia łonowego 35 cm. Wzrost 160 waga przed ciąża 50kg teraz 63kg. Jutro jadę do szpitala na usg ale się boje ze coś jest nie tak ... ;(
reklama
Bulbasek
Fanka BB :)
Dla mnie mierzenie brzucha to jakaś przestarzała metoda. W ogóle nie wiem, co ma na celu. Chyba tylko nerwy, jak w Twoim przypadku. Ja mam 164 i starowalam z waga 47 kg. Do porodu szłam z 10kg na plusie. Brzuszek miałam malutki. Synek urodził się 3,5 kg i 57 cm. Dwa razy go wazyli i mierzyli, bo myśleli, że to pomyłka i gdzie on się pomiescil. Głowa do góry!!! 
Mam 168cm, przed ciążą bardzo szczupła (biegam), do porodu +8kg, zaczynałam z brzuchem ok 60cm, do porodu miałam coś koło 90cm, córka 53cm 2840 
caltha
Bulbasek
Będzie dobrze, zobaczyszDziękuje za odpowiedz dodałaś mi otuchy
florence_doughter
powodzenia na wizycie i daj znać!
reklama