reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasypianie maluszka...

hehe - jak wysokośc mieszkania determinuje metody usypiania;) Jakbym miala na 3cie pietro wozek tachac to by mnie wygielo chyba;) U nas pierwsza drzemka sama nadchodzi i mały po prostu odpływa przy pierwszym karmieniu po pobudce, czyli ok 9-10. A druga wymaga tego, by nie spal na spacerze. Jak podrzema choc chcwile - to nie ma spania w domu.

Dzis po spacerze (nie spal w wozku) dostal jakiejś wscieklizny dziąsel i dwie pięści na raz ćlamkał. Smoczka wypluwal w sekunde. JUz prawie sie poddalam, ale sprawdzilam cos jeszcze i zadzialalo - dalam mu smoczka na 6mcy - kupilam juz 3 - dwa Lovi jeden NUK uspakajacz - i ten NUK zadzialal - mlody zwiądł był w sekunde - ten smoczek chyba faktycznie wart jest swej nazwy.

reklama
anik- a ja myślałam, że Ty na stojaka bujając w ramionach- sporty ekstremalne uprawiasz;
u nas z kołysaniem niestety też nie da rady, bo jak Młode zmęczone to się pręży na potęgę i sezon na gibajszkity rozpoczęty...
ewentualnie wspólne leżenie na wyrku i opowiadanie niebywałych historii zda egzamin, jak mu ponudzę to zaśnie:tak:

patina- ja też zganiam wszystko na skakanie, teraz mam wrażenie, że od kilku tygodni przerabiamy z opóźnieniem ten jeden z dłuższych, ale nieco łagodniej niż poprzedni.
bo Thymian lubi spać, po mamusi:-D

flaurka- chyba się natychmiast zaopatrze w takowe!!!!!!!
będzie miazga!! ;)))))
no i z trupią czachą z serii baby rock już wypatrzyłam, ale nie wiem czy chwyci silikonowe, bo my od ur jedziemy na lateksowych, innych nie chciał, ale muszę spróbować teraz.. może akurat

Ostatnia edycja:
Mój też czasami się pręży, ale mu nie daję, smyram na siłę, pacyfikuję, on krzyczy, ja się nie poddaję - w końcu wygrywam. Ale zasypianie na łóżku to też fajne rozwiązanie, musisz tylko uważać, zeby z dzieciem nie zasnąć :p

Oooo Flaurka - może i ja pomyślę nad wymianą smoka, mój Nuka lubił... ten uspokajacz ma jakiś inny wygląd?

Flaurka widzisz a ja tachałam na 2 pietro i jak trzeba bedzie to tachać bede :-D
nie karmie cyckiem to przy cycku nie zasnie (może sprobuje ):-D:-D:-D
przy butelce nie zasypia , smoczka nie chce ...
wszelkie miejsca leżace to jest obrot na brzuch i rykk głowy za chiny nie połozy w wozku jakos zasypia nie trwa to długo z 3 minutki i spi ...jak nie to ja wyciagam na siłe nie usypiam ....

Patina - to ja i tak z siebie dumna jestem, ze go do i z wozkowni wytacham;))

Anik - ja nie wiem czy on inny - na nim jest napisane, ze to smoczek uspakajacz, a ksztalt ma jak cycek:)

Moja Ninia smoczka zaakceptowała jak miała miesiąc, później była przerwa i teraz smoczek przed zaśnięciem (ale nie zawsze) albo jak sama nazwa wskazuje do uspokojenia. Od początku mieliśmy smoczek Lovi, Canpola nie podszedł jej zupełnie. Obecnie mamy rozm. 3 - 6.

reklama
Do góry