reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaplodnienie, infekcja

Racja. Ale martwie sie bardzo, bo jesli doszlo do zaplodnienia to boje sie, ze cos sie stanie dziecku przez bakterie, bo czytalam ze wlasnje bakterie sa grozne bardziej niz np, taka grzybica. A z objawow wychodzi na to ze ja posiadam infekcje bakteryjna. Isc teraz czy lepiej poczekac do miesiaczki, zrobic test i wtedy sie udac?
Teraz iść. Później ,n awet jeśli to nie ciąża, to infekcja może Ci się " pogorszyć " i bedziesz miała większy problem.

reklama
A gdybyś teraziala.infekcje dróg oddechowych, nie wiesz, czy nie jesteś w ciąży, i co robisz ? Idziesz do lekarza, nie mówiąc Mu o ciąży i niech zapisuje jakiekolwiek leki? Czekasz 10 dni bez leczenia ?

Kochane, ale ja po prostu chcialam sie upewnic. Bardzo dziekuje za rady. Napewno zapisze sie do ginekologa. Wczoraj i dzis nieodbierali.

Zapisałam sie prywatnie na 10 października, wiec tak czy siak niestety musze czekać te kilka dni. Mam tylko nadzieje, ze moja miesiaczka nie zrobi mi niespodzianki i jej nie dostane w ten dzien, bo bede musiala wizyte przelozyc. Naprawde dzieki wam wszystkim za rady i pomoc.

A dlaczego miałabyś przekładać wizytę z powodu miesiączki?
Ponieważ nie mozna pobrac posiewu z pochwy podczas miesiaczki, a jest on potrzebny do ustalenia jaka to konkretnie infekcja i czym ja zwalczyc. Wlasnie dlatego ;) A to moja druga infekcja przy pierwszej nie mialam posiewu, ale teraz o nim powiem. Moj doktor tez mowil, ze w przypadku kolejnej infekcji wykona mi posiew wlasnie w celu dowiedzenia sie co konkretnie mnie zaatakowalo:) Myslalam, ze to logiczne, ze podczas miesiaczki nie mozna zrobic dokładnych badan, a sam wywiad to za malo, skoro mam niestety znowu jakas infekcje.

Byłam w podobnej sytuacji. Podczas starań złapałam infekcję. Szybko do lekarza, który dobrał mi leki bezpieczne dla ewentualnej ciąży i szybko przeszło. I wyszło tak, że akurat w tym cyklu zaszłam w ciążę. Bobas zdrowy

reklama
Byłam w podobnej sytuacji. Podczas starań złapałam infekcję. Szybko do lekarza, który dobrał mi leki bezpieczne dla ewentualnej ciąży i szybko przeszło. I wyszło tak, że akurat w tym cyklu zaszłam w ciążę. Bobas zdrowy
Ja tez czekam na wizyte i mam nadzieje, ze infekcja zostanie wyleczona w koncu raz, a porządnie. Pociesza mnie fakt, ze ktos mial podobna sytuacje do mojej. Super, ze z dzidzia wszystko dobrze.

Do góry