reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaparcia w ciąży

Mam poważny problem z zaparciami, nie mogę normalnie się wypróżnić już od miesiąca, wymaga to dużo wysiłku.
Czy macie jakieś sprawdzone metody na zaparcia w ciąży?
Jakich preparatów używacie? Proszę pomóżcie.

reklama
Laktuloza. Można ją bezpiecznie brać w ciąży, to syrop. Ja brałam 3x dziennie 1 łyżkę i po jednym dniu było lepiej. Potem 2 łyżki jak była potrzeba jakiś czas, jak zaparcia wracały.

Dokładny, ja polecam z rana zjeść kiwi z jogurtem naturalnym. Jeśli to nie pomoże to syrop lactulosum, chyba nie pomyliłam nazwy . Ja też miałam problem z zaparciami bo musiałam brać żelazo przez całą ciąże.

Wiem jakie to uciazliwe bo strasznie sie meczylam na poczatku ciazy z zaparciami. Nie pomagalo mi nic, a na suszone sliwki ktore tez nie pomagaly nie moglam juz patrzec. Wiem ze nie wolno stosowac zadnych lekow na zaparcia wiec tylko naturalne metody. Potem to minelo a w razie zaparc mi pomaga kakao, mleko, lyzka oleju.
A w pierwszym trymestrze jedyna metoda by sie zalatwic bez parcia bylo pomaganie sobie w inny sposob palcem, inaczej nie dalabym rady sie zalatwic.

Wiem jakie to uciazliwe bo strasznie sie meczylam na poczatku ciazy z zaparciami. Nie pomagalo mi nic, a na suszone sliwki ktore tez nie pomagaly nie moglam juz patrzec. Wiem ze nie wolno stosowac zadnych lekow na zaparcia wiec tylko naturalne metody. Potem to minelo a w razie zaparc mi pomaga kakao, mleko, lyzka oleju.
A w pierwszym trymestrze jedyna metoda by sie zalatwic bez parcia bylo pomaganie sobie w inny sposob palcem, inaczej nie dalabym rady sie zalatwic.
Laktulozę można, to jedyny lek. Plus wiadomo, to co ma dużo błonnika.

reklama
reklama
Do góry