Kudi tak mój synek od 4m życia ma stwierdzoną skazę białkową. Obecnie ma rok. Jest na bebilon pepti. Nie karmiłam syna piersią. Mleka niestety nadal nie może, nawet nie podaję, ale od czasu do czasu zaserwuję mu to co ja jem: łyżkę jogurtu naturalnego, serek biały i w sumie jest dobrze. Mój syn dopóki nie skończył 10m. miał okrutne przygody z alergiami. Tak naprawdę dopiero wtedy zaczął więcej jeść, większość czasu był na samym mleku. Owoce dopiero teraz próbuję podawać, wszystko uczulało nawet jabłko. teraz lista tego co może powiększa się.
zamiast kupowanej szynki sama zrób Z piersi z kuraka, lub indyka. Bardziej polecam indyka czy pasztet z królika, dla alergików w sam raz (kurak niestety też może uczulać). A i przy skazie białkowej nie powinno się także spożywać wieprzowiny, cielęciny, wołowiny bo tez uczula
Lactolosum to właśnie to co mój syn pije (duphalac) ja daję wg zaleceń lekarza 3,5ml rano i wieczorem, u nas od razu po podaniu kupka była.
zamiast kupowanej szynki sama zrób Z piersi z kuraka, lub indyka. Bardziej polecam indyka czy pasztet z królika, dla alergików w sam raz (kurak niestety też może uczulać). A i przy skazie białkowej nie powinno się także spożywać wieprzowiny, cielęciny, wołowiny bo tez uczula
Lactolosum to właśnie to co mój syn pije (duphalac) ja daję wg zaleceń lekarza 3,5ml rano i wieczorem, u nas od razu po podaniu kupka była.