Część dziewczyny! Pomóżcie mi. Jestem za granicą i dostałam zapalenia pęcherza. Nic nie pomaga ani woda ani cytryna ani żurawina.. czy mogę wziąć furagin albo coś podobnego w I trymestrze? Mam ze sobą jeszcze lek w saszetce Monural (fosfomycyna)
reklama
Rozwiązanie
Ja zapalenia nie miałam, ale w badaniu moczu wyszły mi nie nieliczne bakterie i PH 7 (spodziewam się chłopca i gdzieś słyszałam, że wtedy PH jest wyższe ) Dr nic mi nie przepisal, jedynie kazał zakwaszac mocz (3x1 witamina C tabletka musujaca 1000 mg) <- przyda się też przed sezonem Podkreslam, że jestem w II trymestrze! Więc, nie wiem, czy w I można Wit. C i w jakiej dawce
reklama
Justysia348
Fanka BB :)
Ja również miałam zapalenie pęcherza w 4tc dostałam monural i do dzisiaj nie mam z tym problemów. Jestem teraz w 15tc dziecko rozwija się prawidłowo tez miałam obawy przed wypiciem tego ale infekcja jest bardziej niebezpieczna. Mi lekarz powiedział ze furagina w I trymestrze jest zakazana ale co lekarz to inaczej. Piłam tez dużo wody z cytryna żeby zakwasić organizm i dużo trzeba pic wody żeby wszystko wypłukać.
89karola80
Fanka BB :)
Ja zapalenia nie miałam, ale w badaniu moczu wyszły mi nie nieliczne bakterie i PH 7 (spodziewam się chłopca i gdzieś słyszałam, że wtedy PH jest wyższe ) Dr nic mi nie przepisal, jedynie kazał zakwaszac mocz (3x1 witamina C tabletka musujaca 1000 mg) <- przyda się też przed sezonem Podkreslam, że jestem w II trymestrze! Więc, nie wiem, czy w I można Wit. C i w jakiej dawce