reklama
Vercia
Fanka BB :)
Ja od lat stawiam na naturalne składniki, świetnie sprawdza mi się Diabetofort. Można go kupić w aptekach bez recepty, ale też słyszałam, że są dostępne w sklepach zielarskich Żadne leki mi nie pomagały, a problem zawsze nawracał teraz jest znacznie lepiej, a infekcje przechodzę łagodniej. Znalazłam tutaj coś na jego temat: Link do: DIABETOFORT® | Nasze produkty | Leki ziołowe Leki Natury - Producent Leków Ziołowych
ninawieczorem
Aktywna w BB
Pamiętam, że jak byłam mała to babcia parzyła mi rumianek, dziurawiec i krwawnik na zapalenie pęcherza. Teraz też piję te herbatki, kiedy mam zapalenie, ale głównym sposobem na pozbycie się choroby to są jednak tabletki urofuraginum max. Same zioła niestety nie pomogą.
ninawieczorem
Aktywna w BB
Po prostu najlepiej chyba łączyć te dwie rzeczy. Farmakologia, wiadomo, daje konkretny lek, więc dzięki temu leczenie trwa szybko i bezboleśnie. Nie trzeba się męczyć z pieczeniem, a zioła czy owoce typu żurawina, jeszcze bardziej łagodzą objawy.
biksbit
Początkująca w BB
Chyba muszę się rozejrzeć za tymi tabletkami, często mi się takie zapalenia pojawiają, raz na kilka tygodni to na pewno, może to też przez to że zwykle biorę to na przeczekanie, do lekarza jakoś nigdy nie mogę się wybrać, jakoś mi nie po drodze robiłyście nasiadówki?
ninawieczorem
Aktywna w BB
Ja robiłam. Nasiadówki są okej, ale tylko do złagodzenia objawów. Kiedyś myślałam, że się nimi wyleczę, ale to tak nie działa. Trzeba łykać tabletki, a nasiadówki traktować jako uzupełnienie kuracji. No i do tego pić dużo soku z żurawiny. Powodzenia
reklama
Kilka najważniejszych zasad przy walce z zapaleniem pęcherza:
Naturalna bawełniana bielizna ( unikajcie syntetycznych koronek)
Prasowanie bielizny
ciepłe ubieranie się ( tak więć zimą lepiej jest postawić na spodnie i ciepłe rajstopy a nie sukieneczki)
No i czasami warto jest sobie kupić jakiś wspomagający naturalny srodek typu Urofort ( zwiększa przepływ moczu i poprawia funkcjonowanie układu moczowego).
Naturalna bawełniana bielizna ( unikajcie syntetycznych koronek)
Prasowanie bielizny
ciepłe ubieranie się ( tak więć zimą lepiej jest postawić na spodnie i ciepłe rajstopy a nie sukieneczki)
No i czasami warto jest sobie kupić jakiś wspomagający naturalny srodek typu Urofort ( zwiększa przepływ moczu i poprawia funkcjonowanie układu moczowego).
Ostatnia edycja: