reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Esiek dzięki za info, najwyżej kolega M będzie czekał w pogotowiu ;-):-D

Kotuska no dziękuję Ci bardzo, że tak mnie cenisz ;-):-D;-)

Heiza
w wynikach nie pomogę bo się nie znam. Jak będziesz coś wiedziała koniecznie podziel się info.

Anulla kciukasy zaciśnięte za mrozaczka :tak:

reklama
No właśnie z tymi wynikami Smerfeta nigdy nie wiadomo ale głowa do góry i walczymy :-). Dzwoniłam do Invicty i najbliższy wolny termin profesora to 9 kwiecień także muszę wytrzymać do 14 tego i załatwię dwie wizyty w jednym dniu . Mam nadzieję że Kasikowi zdążę przed wyjazdem napisać co i jak :tak:
No i Kasik myślę że dwa wielbłądy to zdecydowanie za mało Ty jesteś tutaj bezcenna :-).

ja już po wizycie i nie bardzo mam się z czego cieszyć
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
prawy jajnik nie nadaje się do punkcji bo jest w zrostach
mad.gif.pagespeed.ce.-yoCYCeBVc.gif
a w lewym tylko trzy jajeczka
mad.gif.pagespeed.ce.-yoCYCeBVc.gif
dostałam jeszcze gonal i cetrotide i w sobotę znowu usg.

KWIECIEŃ:

03.04.2014 Anulla28 transfer
03.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr

04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
05.04.2014 Kotuska I weryfikacja
07.04.2014 Tajger usg - podglądanko
7~8.04.2014 smerfeta histeroskopia
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Witam! Podczytuje Was od ok 4 mcy:) Przyznam, że wątek "wciąga". W sumie każdego dnia tu zaglądam.
Prosze także o przyjęcie do Waszego grona :)

Moja historia jest następująca. Zdiagnozowane PCOS mam od 2003 r. W sumie sama poszłam do gina i powiedziałam, że chyba mam PCOS. Popatrzył na mnie jak na wariatke i tego nie skomentował. Zrobił usg. I pyta mnie skad wiedziałam? Bo nie mógł uwierzyć jak popatrzył na moje jajniki. I od tego się zaczeło. W 2009 roku wyszłam za mąż- w kwietniu. A w maju zaczełam leczenie po namowie gina, żebym nie zwlekała z zaciążeniem. Niestety stymulacje Clo nic nie dały. Przyokazji wyszła hiperolaktynemia. We wrzesniu 2009 miał laparoskopie- elektrokauteryzacje. A w październiku byłam już w ciąży. W 2010 urodziła się nasza Smerfetka przez cc.
Od kwietnia 2012 znów starmy się o dziecko. Niestety teraz jest dużo gorzej. Wr wrzesniu 2012 kolejna elektrokauteryzacja. Hiperprolaktynemia, podwyższ androstendion. Owulacja jest- ciąży brak. Od 2012 leczyłam się u 2 lekarzy. Brałam Clo a poźniej Gonal 3 cykle. Okazało się że mąż też ma słabe nasienie- leczenie. Niestety krótkotrwała poprawa teraz znów jest jak było...
Od 1.04 zaczął się dla Nas nowy etap. Zostalismy zakwalifikowani do rządówki w Gyncentrum. Od 3.04 zaczeliśmy stymulacje... Czas pokaże, czy nasza Smerfetka doczeka się rodzeństwa...

Ostatnia edycja:
Wiem , wiem:) Też mam Gyncentrowe dziewczynki rozpracowane:)
Przyznam czytajc wasze losy miałam chwile zawahania czy wybrać akurat ta klinike. Bo coś na tym forum szczęscia specjalnego nie ma? Mam nadzieje, że statystki będą lepsze.:-)

Ostatnia edycja:
Możecie mi napisać jak to wygląda ze strony praktycznej. Od 2-7 dc mam Gonal i w 7dc Cetroitide i usg. W którym dc jest mniejwięcej punkcja? Wiem, że to zależy od wielkości pęcherzyków, ale jak to wyglądało u Was. Mam dyżury i muszę się jakoś ich pozbyć lub pozamieniać, bo na L4 nie pójde. W pracy to oprócz szefowej to nikt nie wie. I muszę coś pokombinować...

Ostatnia edycja:
No i będzie co ma być... Może i do mnie znów uśmiechnie się szczęscie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry