reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia a do jakiego ośrodka się udaliscie? Kurcze, a ja zawsze myślałam, że dluuuugo się jeździ latwi papiery, szkolenia a tu wydaje się w miarę szybko? :-) Super, trzymam kciuki:-)

Niebajka puregon też jest w penie, dawki sama sobie ustawiasz. Zasztrzyki z puregonu extra, igla cieniutka, sama przyjemnosc ;-) A Menopur rozcienczasz i nabierasz do specjalnych strzykawek. Ja te dwa leki robilam wieczorem, a gonapeptyl rano. Tak kazal dr.

reklama
DW87 pocieszylas mnie bardzo:) Pewnie nie taki diabel straszny, ta cała stymulacja. Czyli jesli przez 6 dni mam brac Puregon po 100j, to dr pewnie wypisze mi 600j.m. i codziennie penem bede to sobie dozowac po 100? Jesli tak, to brzmi banalnie, szansa ze coś popsuje spada do minimum:)
Karusia tez myslalam ze to zmudna procedura, jak na filmach. Powodzenia!

niebajka - ja jestem teraz na Orgalutranie - jedna strzykawka to około 70 zł (przy 50% refundacji). ogólnie bolesny lek po wstrzyknięciu. Ma on hamować pękanie pęcherzyków, dlatego należy go brać z lekiem, który stymuluje pęcherzyki (w większości przypadków jest to Menopur :) ) - też przyjmuję leki wieczorem (o 21:00).

Ile już wiem! Brawo dla mnie :-D

ogólnie podglądaliśmy dzisiaj mój kurniczek - w jednym jajniku jakieś 17 jajeczek do 15 mm, w drugim nieco mniej. Poniedziałek jednak kolejne spotkanie i środę - punkcja - więc Hess proszę o zmianę.
Transfer mam przełożony w czasie chyba na kolejny miesiąc - hiperstymulacja:-(

hej,
niebajka witaj:-) ja miałam Menopur i musiałam go rozcięczać, ale spoko wszystko gladko poszło, potem był Orgalutran to w ampułkostrzykawach i na koniec Ovitrelle tez w ampułostrzykawce:-D co do godzin to mi nie powiedzieli kiedy mam robić zastrzyki i robiłam je o 13ej bo tak mi pasowało przed pracą a potem był dla nich szok bo powinnam je robić wieczorem i przez to Ovitrelle musiałam zrobić o 21.20:-p powodzenia:-)
Karusia też byłam pewna, że te szkolenia to latami trwają a tu proszę:-) będziecie mieli wesoło jak dostaniecie telefon z ośrodka a tu bum jeszcze ciąża:-D trzymam kciuki za kurnik:tak:

mnie przeziębienie niby trzyma, ale się raczej nie rowzija a to pewnie przez końskie dawki wit C:cool2: zmykam na kąpiel i lulu:-) buziaki:-)

Niebajka, ja tak właśnie miałam, dr przepisal mi 2*600 jednostek puregonu i sobie odmierzalam na penie, po skonczonej fiolce założyłam drugą i tak przez 8 dni zastrzyki. Nic skomplikowanego, na pewno dasz radę:-) I ten puregon jest już refundowany, zamiast 700zl za ampulke jakoś wyszlo 3zl z groszami :-D

OlaSzy, a jak się czujesz? Boli Cię brzuch? Decyzja o odroczeniu transferu zapadnie w dniu punkcji? Czuję, że czeka mnie to samo;/ Kiedy rozmawiałam z dr, i powiedziałam, że widziałam w trakcie usg dużo pęcherzyków, to się zaśmiał pod nosem i parsknął "dużo? pf! cała masa!". Po czym stwierdził, ze jeszcze miesiąc antyków dobrze mi zrobi, może będzie ich trochę mniej;)

DW87, OlaSzy, szybko policzyłam, ze pierwszy tydzien stymulacji wyniesie mnie około 200-250zł, całkiem chyba mało:| Do dnia punkcji pewnie zostaje lek przeciwpękaniu (orgalutran), a ten na wzrost pęcholi, to pewnie w zależności od wielkości pęcherzyków albo się zostawia żeby dalej rosły, albo wycofuje/zmniejsza dawkę? Poźniej zastrzyk na pęknięcie i co dalej? Myślicie, że to prawdopodobne zebym w 1000zł się zamknęła? Byłoby wspaniale:) A jeśli pojawi się hiperka, to odstawia się wszystkie leki? Puregon 600, 3,20pln za ampułkę dokładnie:D

Kate to nieźle u Ciebie z tą godzina zatrzyków:D dobrze, że w porę to wszystko wyszło:)

DW87 jesteś ze stolicy Dolnego Śląska? dalsze cyfry to rocznik? :p

Niebajka, jestem z północnej Polski ;-) a cyfry to mój rocznik :-) Ja zmiescilam się w 1000zl z lekami do stymulacji i po ewentualnym transferze :-) na pewno tej kwoty nie przekroczylam. Grubo zapłaciłam za clexane 60. Dwa opakowania ponad 300zl. Ale grunt by pomoglo:-)

Cześć dziewczyny

DW87 jesteśmy w ośrodku w Szczecinie - publiczny Osrodek adopcyjny :)
Papiery złożyliśmy w lipcu ubiegłego roku :) teraz mamy już szkolenie :) Mam nadzieje ze do końca roku dostaniemy Ten telefon :)))

Jutro rano wyniki z krwi -mam nadzieje ze ta chlamydia sobie poszła :/ maź jej nie ma , ja go nie zdradzam wiec skąd to się przyplątało ?-i podglądanie kurnika - nic nie czuje, zawsze było jakieś kłucie teraz nic :/ mam nadzieje ze bedzie ok

My przekroczyliśmy już 1000zl

Gonal 900 760,43 dwa op
Dipherline 230,71
Razem 1079,53

Kolejna recepta
Menopur 1200 287,57
Gonal 900 380,21
Razem 667,78

Łączny koszt 1 747,31

Do tego powinnam doliczyć
3 opakowania inofolic po 67,05= 201,15
2 opakowania androvit po 37,90=75,8

Razem ta procedura wynosi nas na chwile obrcna
2 024,26 to i tak duuuuzo taniej :)

Ostatnia edycja:
OlaSzy - już zaraz zmieniam kalendarz. Nieźle naprodukowałaś jajek. Hiperka niestety Cię nie ominęła? Nie ważne, że transfer będzie później, szybko minie, a w tym czasie Twój organizm dojdzie do siebie.

niebajka - nie odstawia się leków przy hiperce. Brniesz z nią do punkcji, a potem lub ciut przed podają Diostinex (tzn. każą sobie wykupić) i Clexane 0,6. Przynajmniej ja tak miałam. Masz też odroczony transfer do np. następnego cyklu.
Co do kwoty to przy poprzedniej stymulce (wyjątkowo długiej) łącznie z lekami do transferu wydałam jakieś 1700 zł. Generalnie, jak wszystko idzie w miarę normalnie to nie powinno się przekroczyć 2000 tys.

Karusia28 - ja też myślałam, że proces adopcyjny to niekończąca się historia. Mam nadzieję, że Wam się powiedzie, że dostaniecie upragniony telefon i że in vitro też Wam się powiedzie. wiesz, czasem brak objawów to też objaw :tak:

Ja się już nakłuwam Gonapeptylem i nie mogę się doczekać 5 marca, by już zacząć stymulację. Chyba znowu będzie mi pisana hiperstymulacja, bo planują mnie stymulować min. 225 jedn. Menopuru :eek:. No, ale na mniejsze dawki nie reagowałam.

reklama
Jutro trzymamy kciuki za ładne pęcherzyki na USG OliSzy, Karusi28 i LucyP oraz za udany criotransfer Madziuli :tak::-)

Kalendarz

LUTY

23 - OlaSzy - podglądanie kurnika
23 - Karusia28 - podglądanie kurnika
23 - Madziula_87 - criotransfer
23 - LucyP1975 - podglądanie kurnika

24 - DW87 - transfer
25 - OlaSzy - punkcja
25 - basia-krk - histeroskopia
25 - osa87 - wizyta przed stymulacją
25 - LucyP1975 - punkcja
27 - Olusia7982 - podglądanie maluszków