reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Zakupy***

hanka to Ty bedziesz miec drugi wozek a ja musze go opilic na allegro bo jest za ciezki ( wazy 19 kg) :mad: bylam glupia myslac ze bede nim do konca jezdzic :laugh:

reklama
wiolus pisze:
hanka to Ty bedziesz miec drugi wozek a ja musze go opilic na allegro bo jest za ciezki ( wazy 19 kg) :mad: bylam glupia myslac ze bede nim do konca jezdzic :laugh:

nie chce sie wymadrzac, ale jak bylo o wybieraniu wozka, to mowilam ze kazda bedzie chciala przejsc jak najszybciej na lzejszy, i tak juz na ciezar sie skarza - Ty, Ana, Natalia ;D ;D ;D hehehe

A pokrowiec na nozki, jakby Ci to powiedziec.... Wiktor urodzil sie w lutym, wiec na zime nie mial jeszcze roczku, a nasze dzieciaczki beda mialy i nigdy nie jezdzil w pokrowcu... zakladalam mu zawsze rajstopki i cieple spodnie i git ;D ;D ;D ale nie bylo wtedy takiej zimy jak teraz byla, ze minus 20 ;D

No, gdybym ja teraz decydowała się na zakup wózka dla Dzidzi co ma się urodzić, to bym inaczej to rozegrała (rok czasu minął, a ile człowiek jest mądrzejszy:))... u mnie nie o wage wózka chodzi, tylko o preferencje mojej Córki, a tego to zupełnie nie mogłam przewidzieć...
a pamietam jak Wanda (i zreszta tez inne moje koleżanki) mówiły własnie lżejszych wózkach w niedługim czasie, ale ja wtedy "mądra ocztytana" idealistka byłam... i efekt jest taki, że całe wolne miejsce w mieszkaniu zajmują mi 2 wózki

zreszta powiem Wam, że namawiaja mnie znajomi na kolec, ale wizdąc temperament i "charakterek" mojej Córki i ze na pewno nie da jej sie tam usadzić na dłużej, nie dam sie nabrać!

Nas wózek to PegPerego Pliko P3. Ma wszystko co nam jest potrzebne - jest lekki, sklada sie 1 ręką, ma rączkę do noszenia, regulacje oparcia, duży kosz, miękki pałąk, budę naciaganą aż do pałąka ( zamiast parasolki), uchwyt na butelkę, folię, pokrowiec na nóżki, regulowaną wyskosc rączek...

AOla - Musty jest fajny ale przy czestych wyjazdach dostaje drgawek przy skladaniu go i wkladaniu do bagaznika... no i ten malutki kosz na zakupy. Ale jeszcze go nie sprzedaje moze na zimę sie przyda - te kola same wjezdzaja na krawezniki i inne wsniesienia. Poza tym są miejsca w których nie mogliścy sie nim poruszac ze wzgledu na jego szerokość np. Auchan na Modlińskiej ( waskie barierki).

hanka, wanda - macie racje, doswiadczona siostra tez wczesniej namawiala mnie na lzejszy wozek. Ale ja jestem z tych co lubia sie przekonac na wlasnej skorze. ;)

A ja z kolei moglabym sie teraz wrocic na duzy wozek, bo juz mi nie przeszkadza jego ciezar, ale jezdze parasolka, bo mlodej wygodniej w niej siedziec, a siedzie chce juz caly czas na spacerze :) no ale tamtego jeszcze nie sprzedaje, bo jezdzic nim jeszcze bede :)

Wiolus no i dobrze ze podjelas w koncu decyzje ;D

ja tez mutsy jeszcze nie sprzedaje bo moze na zime sie sprawdzi mam miejsce zeby go trzymac wiec to zaden problem dla mnie ;D

reklama
no ja swojego bym nie zamienila Na szczescie mamy combi i z pakowaniem wozka do samochodu nie ma problemu ;D

mówicie że pokrowiec na nózki nie przyda sie? a ja właśnie zamówiłam (mając na uwadze że na wózek czekałam 3msc to wolałam za wczasu zamówić pokrowiec ;) narazie czekam miesiąc ::)

Do góry