reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
Znając mojego męża to będzie chciał koniecznie ze mna robić zakupy, więc pozostaje mi robić wcześniej zakupy na tip top. Niby jedziemy razem na zrobić sprawunki a później i tak każdy osobno biega po sklepie:) Gdzie mała hipopotamiczka mogłaby w domciu odpocząć a spoko mężuś mógłby kupić to czy tamto. Ale Michał tak bardzo uwielbia robić z żoną zakupy:)
Tak to już czasem jest. I za to Go Kocham:)

aska00 pisze:
Idzia!
Jak już zauważyłaś, dwie matki, różne potrzeby.
Wyjaśnię parę rzeczy.
...
Tak wytłumaczyłam Wam dziewczyny dlaczego dla mnie te przedmioty były bardzo ważne.
Narazie proponuję kupować z rozsądkiem. Zacząć od ubranek, kosmetyków i różnych maści z apteki a pozstałe rzeczy dokupować po porodzie w razie potrzeby, np. laktator lub podgrzewacz.

i wlasnie to chcialam uswiadomic dziewczynom :)
ze pewne potrzeby zaleza od sytuacji i nalezy je dokupowac w koniecznosci a nie z zasady ze trzeba je miec :)
dlatego cieszy mnie ze mamy to forum i mozemy wymieniac opinie na przerozne tematy  :D

Witajcie :) Ja rownież jestem juz mamą, a ponieważ synka urodziłam prawie 6 lat temu większość rzeczy będę musiala kupić jeszcze raz... Myślę, że każda mama ma inne potrzeby i w miarę upływu czasu samo się wyjaśni, czy np pogrzewacz jest potrzebny, czy nie. Ja odkupilam podgrzewacz od koleżanki wraz z 2 butelkami na wszelki wypadek. Okazalo się jednak, że do 6 miesięcy karmiłam wyłącznie piersią i butelki do dzisiaj stoją nieużywane. Natomiast podgrzewacz przydal się później do grzania słoiczków :laugh: Co do laktatora- nie używałam, bo w razie potrzeby nadmiar mleczka odprowadzałam ręcznie... Ale gdybym musiala mleczko mrozić np ze względu na pracę, to byłby to niezbędny sprzęt. I tak można odnieść się prawie do wszystkiego ;)
Sama dziś stracilam głowę w sklepie z wózkami. Poszliśmy z mężem pooglądać, żeby móc się przygotować finansowo. I okazało się, że zupełnie nie wiem jaki wózek bym wolała. Ma mieć duże pompowane koła i na tym koniec :laugh:

Ja dzis wybralam sie do sklepu dzieciecego, zeby "rozeznac" sie w cenach... no i kupilam mala sliczna buteleczke z kubusiem z zatyczka z pszczolkami!! Ale od innych rzeczy sie powstrzymuje, jeszcze przyjdzie czas.

No i te śliczniaste maleńkie skarpetuchy :) Musialam użyć całej siły woli, żeby ich nie kupić :) Mam caly worek ciuszków po synku, muszę zrobić przegląd, bo w międzyczasie korzystało z nich jeszcze jedno dziecko. Mam nadzieję, ze się okaże, że trzeba DUŻO dokupić ;)

A ja wczoraj kupiłam coś dla siebie i zarazem dla malucha.Weszłam do sklepu za sweterkiem a wyszłam ze spodniami. Mam takie sodnie czarne, z żorżety, które są typowo ciążowe ale podczas siedzenia w pracy gniotły mi brzusio(mimo, że poluzowałam gumke) i maleńtwu było ciasno, o czym nie zapomniał oznajmić kopusiami. Teraz kupiłam z wyprzedaży spodenki też ciążowe zielone z wyskim stanem, na gumeczce dzins+lykra, świetnie się rozciągają przy siadaniu i maleńtwu będzie luksusowo.Są cieplusie a na zimę jak znalazł.

Dziewczyny!Czy Was też uwierają rajstopy w brzusio?Mam je pod cyckami i jak sie ciut zsuną to juz uciskają. Macie jakies rady? A musze nosić rajstopy, bo od razu pęcherz, nerki itp. Może są rajtuzy dla ciężarnych?
Buźki,pa!

Ja tydzien temu od rajstop dostalam taki bol brzucha, ze nie bylam w stanie dotknac go reka!!! Zaopatrzylam sie wiec z rajstopy dla ciezarnych w H&M, ja kupilam takie grube bo chodze w spodnicy (nie znalazlam jeszcze fajnych spodenek). W sklepach dla ciezarnych jest nie tylko odziez wierzchnia ale tez bielizna i wlasnie rajstopki. Radze sie zaopatrzec. Moje maja podwojny szef z przodu, ale nie na srodku tylko po bokach, wiec brzusio jest wolny i zadowolony ;)

Dzięki Madziu!Na pewno odwiedzę ten sklep-w mojej mieścinie jest taki sklepik.
W domciu chodzę bez rajstop, w samych skarpecioszkach ale na zewnątrz trza ubrać.
A tak wogóle to też marzy mi się jakaś sukienka ciążowa. Hm ....
Buziaczki!

reklama
Mam ten sam problem z rajstopami... Kupilam specjalne ciążowe za 15 zł w niby właściwym rozmiarze i okazalo się, że wyglądaly jak zwykle rajstopy, tylko do ubierania tyłem naprzód... Jestem dość spora i zawsze kupuje rajstopy z klinem, a te go nie miały pomimo, że byl to rozmiar 5. Oczywiście natychmiast potrzaskaly w kroku i po jednym użyciu poszly do śmieci... :mad:
Nastepnym razem zamierzam dokładnie sprawdzić zanim kupię... Albo rzeczywiście wydam znacznie więcej w HM tylko, że tam widzialam wyłącznie takie grube, a ja noszę głownie spodnie...

Do góry