reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

A ja mam jakąś szaloną ilość tych body, ale oczywiście tylko jedne rozpinane na całej długośći :) I już czuję że nie będę ich wcale używać właśnie z tego powodu że są wkładane przez głowę :( no chyba że moja córcia okaże się cierpliwą isototą i będzie dzielnie znosić niewprawne ręce :) ale jakoś na to nie liczę ;)

reklama
dziewczyny czy kupowałyście wanienke ??? zupełnie o tym nie pomyślałam a chyba wygodniej myć w wanience np na stelażu niż się schylać nie wiadomo gdzie... hmm..

Kosmi ja kupiłam na stelazu tylko dlatego, ze w lazience nie mialabym jej na czym postawic, a to jedyne pomieszczenie, ktore moge z latwoscia ogrzac do sensownej temperatury. No a na pralce chcę wycierac i ubierac malucha.

My dostalismy stelaż i będziemy z niego korzystać. Ale w pokoju. Bo w łazience jest za mało miejsca, a poza tym pralka jest zawalona różnymi pierdółami Teściowej i nie możemy wyprosić jej, żeby to wywaliła :/
Poza tym stelaż jest fajny, bo nie trzeba się schylać do dzieciaczka :)

to wanienke ze stelażem musze kupić, ale gdzie będe kąpać to jeszcze nie wiem, w Gdańsku w łazience jest pralka na której można później wszystkie pielegnacyjne zabiegi przeprowadzić, a tu chyba, że na desce do prasowania hahaha ;D ;)

Kosmi ja najpierw też myślałam o desce do prasowania. Problemu nie ma jak jest tatus w domu. Wtedy mozna kapac na pralce, potem tatus szybko zabiera wanienke i podkłada ręczniczek, a ja ubieram na tej samej pralce. Ale w pojedynkę jest to niewykonalne. Stąd mysl o desce, ale w końcu doszłam do wniosku, ze stelaz jest stabilniejszy, bo mocno "trzyma" wanienkę. No i udało mi się uzywany zestaw wanienka+stelaz kupić w świetnej cenie na allegro (51zł razem z kosztami przesyłki!).

reklama
nie no bym sie nie odważyła postawić wanienki na desce, tak się tylko zastanawiam gdzie poźniej te pielegnacyjne zabiegi, pralki w łazience nie mam dlatego pomyślałam o desce do prasowania :D

Do góry