reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama
Czarownica - bardzo ladna posciel, martap22 - wozeczek w bardzo ladnych kolorkach - moj jest caly blekitny z granatowymi akcentami, czyli w sumie podobna kolorystyka!

Ja dzis zrobilam ostatnie zakupy - wreszcie kupilam posciel, wypelnienie i rozek. Strasznie wydziwialam z ta posciela - chodzilam za nia juz ponad miesiac, caly czas zmienialam koncepcje, na nic nie moglam sie zdecydowac.
Ale jak dzis uswiadomilam sobie, ze czasu zostalo mi malo (mysle, ze max. 2 tygodnie), a trzeba to jeszcze wyprac i wyprasowac to szybko pobieglam do sklepu i kupilam co bylo :) Posciel i rozek sa w ten sam wzor, delikatne pastelowe kolorki, w sumie to nic nadzwyczajnego (a szukalam "kwadratowych jaj";) ) ale mnie sie podoba. Wlasnie sie pierze w pralce, jutro postaram sie zmusic do prasowania i jak mi sie uda to wkleje fotke gotowego bobasowego kacika! :)

No i juz wszystko na Norbiego czeka!!! (przynajmniej wydaje mi sie, ze mamy juz wszystko :))

zyrafki sa swietne;)
hi my mamy maskotke zyrafke tez i na dresiku polarowym (wlasnie nie pokazywalam wam jeszzce zaraz to nadrobie) tez sa zyrafki;):):)

Slodkie zyrafki :)
U mnie kroluja misie, ale chyba kupie cos w zyrafki, bo mnie jeszcze z klanu kwietnioweczek wykluczycie ;)

Moja Oliwka strasznie nie lubi przewijania i jakiegokolwiek rozbierania. I oto moja pochwała dla body całych na napki i pajacyków zapinanych od góry do dołu - sa wygodne i łatwo zmienić pieluszkę, a dziecko nie płacze przy przekładaniu przez główkę. Ostatnio musiałam dokupić parę sztuk bo takich malutkich miałam tylko 2 a Oliwka "tonie" nawet w rozmiarze 56! Polecam takie ubranka (zwłaszcza jak dziecko przesika się w nocy i trzeba szybko i bezboleśnie zmienić ciuszki) ;)

ewcik - u mnie tez misie, ale na razie nie przymierzam sie do zyrafek - nie mam co dokupowac bo mam wszystko po michale ;)

Ja w sumie doświadczenia jeszcze nie mam ale też wydaje mi się, że body i pajace rozpinane na całej długości są najwygodniejsze i dla mamy i dla dzidzi, bo żadna ze stron się nie stresuje przy ubieraniu.

Dziewczyny super zakupy :) Martap - śliczny wózek, jak na niego patrze to troszkę mi żal że takiego nie mam :( ale cóż... pościel też śliczna :) Ja Wam pokażę moją jak już bedzię dzidzia, mam dwa komplety z misiami ale każdy inny :)
Czarownica Twoje żyrafki też przesliczne :)
A co do body i pajacyków rozpinanych to w pełni się zgadzam, jest to super sprawa i duża wygoda (wiem bo opiekowałam się moim siostrzeńcem hihi :p)

reklama
super zakupy dziewczyny :) ja na wózek niestety będe musiała poczekać bo z kaską cienko :-[ a nie wiadomo czy nie będzie trzeba czegoś dokupić itd. poza tym na pierwsze spacerki moge z dzidzią wyjść na ogródek posiedzieć i pobujać się na chuśtawce :)

co do body to ja właśnie kupowałam te rozpinane, bo z przerażeniem myślałam o tych pierwszych "przebierankach" i prawie wszystko się u mnie rozpina między nóżkami i wzdłuż :)

Do góry