reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

No to wróciłam z zakupowego szaleństwa. Tak jak mówiłam wybrałam się do hurtowni w Grójcu. Kupiliśmy prawie wszystko oprócz wózka bo nie możemy się zdecydować do końca jaki chcemy a na to jest jeszcze czas. Łóżeczko i wszystko co z nim związane, wszystko do kąpieli i ubrania kupione. Zostały jeszcze koszule do karmienia dla mnie, laktator i podgrzewacz (ale to kupimy na allegro bo jest zdecydowanie taniej nawet niż w hurtowni) i podstawowa apteczka(termometr, gruszka).
To wszystko takie słodkie i już nie mogę się doczekać ubierania maluszka. Nie wiem czemu ale wiekszość ciuszków kupiłam różowych ale to nie ze względu na płeć a raczej dlatego że najbardziej mi i Wojtkowi się podobały.
Teraz to już naprawde zostało tylko to wszystko uprać, uprasować i czekać na baby.

reklama
Wow! Dori gratulacje! Jestem pełna podziwu i z niecierpliwością czekam na szczegóły, zdjęcia i w ogóle wszystkie informacje mile widziane :)
Ja łóżeczka nie muszę kupować, bo mój tatko właśnie "odświeża" moje (lub mojej siostry) łóżeczko. Żadnych szmerów bajerów typu bujanie, ale za to sentyment i kilka stówek w kieszeni. Ale cała reszta jeszcze przede mną. No poza kilkoma ciuszkami, na które już się skusiłam.
A jeśli chodzi o ciuszki to ile kupujecie i w jakich rozmiarach? Ja na razie tylko 62cm ale pewnie i większych już kilka kupię.

Ja właśnie z ilością mam problem... będe dzidzie ubierać głównie w body i pajacyki... z bawełnianych mam 5 nie wiem czy to nie za mało bo z bawełnianych rzeczy takich wierzchnich nie mam nic więcej, a my rodzimy już w wiosne zacznie być ciepło i zaraz lato, w maju ponoć mają być pierwsze upały... rozmiary też mam głównie 62 tylko z h&m mam pare rzeczy 56 bo mi się wydaje że tam jest troche numeracja zawyżona...
a z większych rzeczy to mam body narazie, 7sztuk takich na 3-6mies...

a co do tych butelek to doczytałam, że są różne rozmiary itd, ale teraz są smoczki latekoswe, kauczukowe i silikonowe, ktoś wie które lepsze ?? nie wiem czy peirwsze i drugie to nie jedno i to samo ;)

Ja kupiłam ciuszki i 56 i 62. Obydwoje z mężem nie urodziliśmy się duzi (obydwoje mieliśmy po 52 cm), więc dzidzia raczej też nie bedzie wielka (tym bardziej, że widzę że jest jedną z mniejszych tu na forum). Najwiecej kupiłam body i śpiochów. Trochę pajacyków a kaftaniki tylko 2 bo nie mam co do nich przekonania. Zresztą zrobiłam fotę więc Wam ją tu wstawiam:
DSC00651.jpg

DSC00650.jpg

Trochę słabo widać kolory ale to wina oświetlenia. Jeżeli coś jeszcze dokupię to body z krótkim rękawkiem ale narazie myślę że wystarczy a resztę uzupełnie zgodnie z warunkami atmosferycznymi.
Nie kupiłam jeszcze (bo nie było) kombinezonu albo czegoś ciepłego na wyjście ze szpitala i mam do Was pytanie: w czym wy zabierzecie dzidzię do domu, bo jak kupię kombinezon to dzidiza założy go zaledwie kilka razy a w maju raczej już nie bedzie potrzebny.
Łóżeczko wybraliśmy takie ale bez płóz:
21.jpg

No i poza tym kosmetyki, pieluchy, wanienka.

Wow! Dori! Gratuluje udanych zakupow. Spioszki z misiem slodziutkie, lozeczko tez bardzo ladne!!!
Widze, ze musze zabrac sie do roboty - ciuszkow juz wprawdzie mam cala mase, ale jesli chodzi o rzeczy konkretne (lozeczko, fotelik, wozek, posciel itp.) to jestem w lesie.
I przy okazji przypomnialam sobie, ze mialam zapytac Magdaleone, jak tam ta sliczna posciel ecru, ktora kupila na Allegro??
Tez mi sie bardzo podoba i jesli jest OK to moze kupie taka sama. I jak po przeprowadce? :)

Dori gratuluję udanych zakupów. Faktycznie pokaźna kolekcja. Łóżeczko też bardzo mi się podobało, ale akurat łóżeczka nie potrzebuję (zadbał o nie przyszły dziadek).
A poza tym miałabym prośbę. Masz może jakąś listę tego co w Grójcu kupiłaś i po ile? Takie rzeczy jak np. pieluszki tetra i flanela, rożek, śpiworek do spania,...(może kupowałaś też coś innego: laktator, butelki...)
Ponieważ mam już wózek i łóżeczko (największe wydatki) to zaczęłam się zastanawiać czy warto tam jechać po resztę, a może jednak zamówić na allegro?
Jeśli to nie problem oczywiście.
Podam maila: mpopilka@poczta.onet.pl

reklama
dori napisz ile mniej wiecej takie łóżeczko kosztuje
mi mama doradza, żebym dwa kupiła najwyżej tańsze - bo jak będe musiała z Gdańska do Warszawy z dzidzią pociągiem przyjechać np na wykłady to nie będe targać ze sobą jeszcze turystycznego łóżeczka...

Do góry