reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

reklama
ja widziałam przeceny w cubus i c&a... w h&m są ale nie na tak małe rozmiarki :mad: a w smyku nie pamietam, tam też byłam ale raczej akcesoria zobaczyć...

Najwieksze przeceny, jakie znalazlam to w sieci 5-10-15 (w Krakowie - Galeria Kazimierz i CH Geant), ja tam zrobilam dosc duze zakupy. Tak, jak pisalam kurteczka z 79 na 24 PLN.
Obnizki sa tez w Cubus - tam i po przecenie te dzieiciece ciuszki nie sa wcale takie najtansze, ale mozna znalezc cos fajnego.
W h&m niestety dla niemowlakow bardzo niewiele jest przecenionych rzeczy - nie wiem, moze pozniej cos jeszcze przecenia.
Nie dotarlam juz do Smyka ani do C&A, wiec nie wiem.

Mamusie kwietniowe witam ponownie! Moja Lenusia ma juz miesiac (wczoraj), mamy sie super, ja zaczynam naprawde niezlej wprawy nabierac w "obsludze" dzidziusia + domu jednoczesnie. I wzielam sie za dalsze porzadki w "nadwyzkach" wyprawkowych....(pisze "dalsze" bo pierwsze byly juz przed porodem :) )

został mi jeszcze fotelik Maxi-Cosi Citi, który właśnie wystawiłam na allegro. Fotelik jest nowiutki, nigdy nie użyty (dostaliśmy go w prezencie, a wcześniej kupiliśmy już sobie taki sam). Fotelik wystawiam bez ceny minimalnej bo chce sie po prostu go pozbyc, to i tak byl prezent.

Może któraś z Was będzie zainteresowana, podaje linka:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80980887

I mam jeszcze całe dno szafy ubranek ktore Lena dostala w prezencie z USA ale ktore nie trafily w moj gust...Tez to bede musiala ofotografowac i wystawic, podrzuce Wam wtedy linka tez.

Trzymam kciuki za wszystkie :)

pozdrowionka
Paulina

Dziewczyny, ostatnio byłam w sklepie z firankami i tam Pani miała różne kołderki i beciki, rożki i kocyki. Trochę poodglądałyśmy z mamą i ciocią. Zaczynam się zastanawiać co włożyć do wózka, na początku spacerków oraz w lato. Wiwi urodziła się w zimie, więc jeździła w kocyku i śpiworku.

Pani pokazała mi rożek atłasowy na chrzest - cena 42 zł., do wózka zaproponowała małą kołderkę z płaską podusią w podobnej cenie. Koleżanka doradza mi raczej kupienie rożka z płaską podusią (29 zł.), który można właśnie wykorzystać w domku dla dzidzi a później w wózku jako kołderkę. Bo kupno rożka uważam za oczywiste - tylko tym razem musi być ten z tych większych. Widziałam jeszcze bardzo fajny, zimowy (z grubym futrem w środku) śpiworek, ale to już raczej na zimę dla maleństwa - cena 79 zł. (naprawdę grubaśny) - bardzo mi się spodobał. Pani polecała również bawełniane kocyki - cena 42 zł., byly też trochę tańsze, bardzo kolorowe kocyki polarowe. Ja po Wiwi mam dwa nowiutkie kocyki, więc może soibe je podaruję, chyba, że kupię taki bardzo cieniuki. Bardzo spodobały mi się grube, polarowe rożki, ale moje koleżanki mówią, że nie przepuszczają powietrza i dzidzia będzie się w nich bardzo pocić.

Napiszcie mi co o tym wszyskim myślicie?

reklama
Powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym co włożę do wózka. Będzie raczej ciepło. Hmmm.... w rożku maleństwo może się rozkopać, bo te rzepy nie wytrzymają tych wierzgających się małych ale silnych pytek, chyba raczej byłabym za cienką kołdrusią z płaską podusią, zawsze w razie zimna można nałożyć kocyk, nie? No tak już trzeba o tym myśleć, łózeczka, pościele, kołdrusie i inne rzeczy, oj tak!

Do góry