reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy

Dori mam pytanko gdzie kupiłaś taki pas ciążowy, bo faktycznie mam problem przykrótkich bluzeczek a wielce elegancko wygladać nie muszę. A bardzo mi się takie cudo spodobało.

A co do wózków to zastanawia mnie dlaczego większość wielofunkcyjnych (głęboki+spacerówka+fotelik) wózków na allegro jest sprzedawana jako prawie nówki. Niby używane 8,10 miesięcy, góra rok. Czyżby te spacerówki się niesprawdzały się, czy też ludzie kłamią. Przecież ok pół roku służy głeboki, a potem co spacerówka z zestawu tylko na kilka miesięcy? Czy mamusie bardziej doświadczone mogą się na ten temat wypowiedzieć. My planowaliśmy taki wielofunkcyjny wózeczek, bo łatwiej go przechować do kolejnego dziecka niż dwa osobne. No i zgłupiałam jak zobaczyłam te informacje na allegro.

Co do jazdy samochodem to fajnie gdyby mozna było fotelik zamontować do wózka (krótkie zakupy, wizyta u lekarza), a gondolę zostawić w domu. Ale ponoć dziecko nie może w nim przebywać ponad 1,5 godziny. Jak więc przewozić niemowlę w dłuższej trasie (perspektywa odwiedzin u dziadków i 5 godzin jazdy)? Niektóre gondole są ponoć do tego przystosowane (specjalne pasy itp), ale to chyba tylko w najdroższych wózkach (widziałam w bebe confort - dziecko w gondoli przypięte wewnętrznymi pasami bezpieczeństwa, a gondola samochodowymi do fotela w aucie). Czy może tańsze wózki tez mają takie opcje?

A co myślicie na temat chust do noszenia maleństwa? Ponoć o wiele lepsze i zdrowsze niż nosidełka (takie na brzuch), ale czy na pewno? A może bardzo "naturalne", jak w Afryce? Są tam różne opcje ułożenia dziecka, niekoniecznie pionowo.

Magdalena

reklama
Mój kupiłam w sklepie ciążowym na ul. Nowowiejskiej 7 przy metrze Politechnika ale można też zamówić przez internet http://www.happymum.pl/index.html w dziale bluzki.
Jesli mogę dodać coś od siebie to powiem, że pas bardzo fajnie się komponuje z różnymi ciuszkami no i w brzusio troszkę cieplej.

fajowy ten turkusowy :)
kupiłam maleńkie skarpeteczki i dwa bodziaki - kupowałam sobie spodnie, żeby mieć na zmiane z tymi co już mam - musiałam też coś maleńkiego kupić :D

Ja też ostatnio nie wytrzymałam. Poszłam z koleżanką oglądać gadgety dziecięce i kupiłam 2 pary skarpeteczek, body i pajacyka. Potem w domu przez dwie godziny oglądałam i się cieszyłam. Body (rozm 56) połozyłam na brzuchu męża a on przerażony: to ono będzie takie małe? Jak ja takiego człowieczka wezmę na ręce?

Magda, jeżeli chodzi o wózeczki sprzedawane na allegro, to wiesz rzeczy szybko się nudzą, albo tak jak zrobiła moja koleżanka po prostu dostała pieniążki więc sprzedała stary wózek i kupiła lepszy.
Wózki wielkofunkcyjne polegają na tym że na stelażu zmienia się tylko częćś w której leży maluszek, więc nie widzę czemu wózek tylko spacerowy miałby być lepszy od wózka spacerówki (właśnie takiego z wózka wielofunkcyjnego).
Najlepiej porozmawiaj ze znajomymi mamami, które powiedzą Ci na co zwracać uwagę i dlaczego dla nich taka czy inna funkcja była przydatna...
Co do tak długich podróży, to pewnie trzeba robić przerwy... a o gondolkach z możliwością przewożenia w samochodzie nic nie wiem, ponieważ ja w tak długą podróż na razie nie będę się wybierać. Radzę wybranie się do sklepu z wózkami, tam napewno znajdą rozwiązanie i najlepsza dla Ciebie opcje (porada przecież nic nie kosztuje... ;) )

Może sprzedają te wózki i kupują dużo tańsze, za to nowe i bardzo leciutkie - takie wózki parasolki. Ja ostatnio wszędzie gdzie nie pójde widze albo kobitki w ciąży :) albo mamusie z bobaskami :D Już wiem, że bryka mojego malucha musi mieć koniecznie duże, najlepiej pompowane kołą - żeby mi było wygodnie przebijać się przez chodniki i jak będe miała ochote wybrać się z dzidzi do lasu, i żeby dzidzi było wygodnie i cichutko. I już wiem jakiego wózka napewno nie kupie bo mimo, że bardzo ładnie wygląda to strasznie hałasował jak go widziałam.

Uleglam pokusie zimowych wyprzedazazy i zaszalalam wczoraj w centrum handlowym :) Oczywiscie wszystkie siatki to z ciuszkami dla Malego :) Ceny w niektorych sklepach sa naprawde atrakcyjne - zdarzaja sie obnizki 50, a nawet 70%.
Ja dalam sie do tego stopnia "omamic", ze kupilam juz nawet zimowa kurteczke na przyszla zime...(wiem, wiem nie mam calkiem po kolei w glowie :)) - kosztowala tylko 23 pln, przeceniona z 70, wiec jak moglam przepuscic taka okazje... ;)
Ale na razie koniec, wystarczy - przez najblizszy miesiac nie ruszam sie do zadnych sklepow, po jak dalej pojdzie, to jeszcze ciuchy do przedszkola zaczne juz kupowac ;)
A jak macie wolna chwile i jeszcze jakies potrzeby dla bobasow, to mysle, ze teraz jest dobry okres na zakupy.

No i mam dzisiaj "studniowke" :) - za rowno 100 dni termin na WIELKI FINAL!

ja dziś nie wytrzymałam ;) kupiłam śliczny welurkowy pajacyk różowy z motylkiem - więc jak będzie jednak chłopak to wpadka :D poza tym kupiłam welurkowe śpioszki w uniwersalnych kolorach z żyrafą do nich bluzeczke, bawełniane śpioszki i body z długim rękawkiem - wszystko jest super praktyczne, rozpina i zapina się ze wszystkich możliwych stron :) no poza pleckami bo to mi się wydaje niewygodne dla dzidzi...
mam na oku aukcje z jeszcze jednym welurkowym pajacykiem i jak się uda go zdobyć to z ubranek brakować mi będzie już tylko z 2-3szt body z długim rękawkiem, bawełniane pajacyki do spania i jakieś wierzchnie polarkowe ubranko na spacerki :)
uhhh jeszcze troche i przyjdzie pora na łóżeczko, fotelik itp

reklama
Do góry