reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Z mojego punktu widzenia pasy sa najwazniejsze i aby fotelik w grupie 3 nie byl poddupnikiem.ja mam troche km do Pl a Czesi jezdza jak debile(sory za slowa) i bezpieczenstwo jest najwazniejsze szczego lnie tego najmniejszego

reklama
Rzuciłam okiem na foteliki i faktycznie niektóre maja pasy dodatkowe te 5 punktowe. Dla mnie tez bezpieczeństwo dziecka w aucie to sprawa priorytetowa. Ja np nie wsadzę dziecka do auta jesli nie ma w nim odpowiedniego fotelika, nawet do taksówki bralismy fotelik. Zapytam znajomego policjanta o te foteliki, może cos mi dopowie,i wtedy zdecydujemy jaki kupic.

No ja nie mowie ze 2 latek moze jezdzic juz w foteliku bez dodatkowych pasow. Chodzilo mi bardziej o mojego Maksa a on konczy juz 5 latek. kurcze za miesiac urodziny mlody ma hmmmm czas pomyslec o imprezie, kto przyjezdza hehehehe

Nie no 5 latek ok i dziecko ktore wyrosnie to tez oki ale po to robia aby zwiekszyc bezpieczenstwo.Zreszta poszukaj tu u nas na kwietniowkach kiedys byly dyskusje o fotelikach jakie itd.Byl tam link fajny do wykresow jaki fotelik ma jakie bezpieczenstwo i wtedy wiesz co kupujesz.

poszukam, poszukam dzięki bardzo, dobrze ze u was napisłam, bo pewnie nie pomyslałabym o tych pasach, niestety poprzedni fotelik musielismy oddać no i stwierdzilismy ze nie opłaca się kupowac takiego do 9-18 kg, bo zaraz trzeba bedzie kupowac wiekszy. dlatego chcemy kupic taki od 9=36 kg skoro sa dopuszczalne. teraz napewno zwróce wieksza uwage na te pasy.

Nie ma za co :-) jak mam czas to sluze pomoca .Oczywiscie najlepiej pomiwrzyc co by maly czul sie oki w nim ale nie zawsze jest mozliwosc.No i wam tez musi pasowac :-)

jutro poczytam i napewno nie kupie fotelika w ciemno, ten co mielismy poprzednio był równiez firmy Chicco i bylismy mega zadowoleni, Maksiowy też, dlatego teraz też skupiłam się na chicco. poszukam jeszcze nie mamy duzo czasu w sumie na cito musimy kupic bo jestesmy uziemieni. ale w ciemno napewno nie kupie. pomierzymy, zobaczymy:)

reklama
hejka dziewczyny poogladałm sobie foteliki i chyba zdecydujemy się na ten
Fotelik ROMER ROEMER BRITAX EVOLVA 1+2+3 _9-36kg (384840278) - Aukcje internetowe Allegro

co o nim sadzicie? wydaje mi się zę posiada wszystkie konieczne funkcjie do bezpiecznej jazdy. Musimy tylko poszukac w sklepach we Wrocku i pomierzyc czy do auta pasuje.

Maksio waży 13 kg niestety tak mało bo jak w grudniu chorował na mononukleoze to w 3 dni schudł 3 kg bo był nieprzytomny i odwodniony( lekarka z przychodni nas tak zalatwiła twierdząc ze to zwykła angina), teraz dopiero nadrabia zaległosci wagowe.

Do góry