Madzienka tutaj jest link do pościelki jednokolorowej
H*KOŁDERKA DO WÓZKA 70x80 + PODUSIA 30x35 WYBÓR (416452441) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Na materacyk do wózka, tak jak wspominała już
YOKA, najlepiej położyć flanelkę lub bawełniany kocyk
Co do ciuszków... Myślę, że trudno jest określić co dla kogo oznacza "za dużo"
Na pewno nie ma sensu kupować dużo w rozm. 56. Moja córka jak się urodziła miała 60 cm no i na pewno w te małe ciuszki już by nie weszła
A jeśli chodzi o ilości ubranek to też indywidualna sprawa każdej mamy, bo znam dziewczyny, które jak założyły dziecku po kąpieli czyste ciuszki to tak dziecko było w tych samych przynajmniej do następnej kąpieli. Ja z kolei zakładałam czyste ciuszki po kąpieli i rano i obowiązkowo kiedy się dziecku ulało albo coś wyciekło z pieluszki
Biorąc pod uwagę częstotliwość robienia prania i tempo schnięcia (zwłaszcza zimą) nie wyobrażam sobie mieć zaledwie np. 6 czy 8 par body. Podobnie ma się z pajacykami. Kaftaniki i śpiochy... nie wiem jak to będzie zimą, ale wiosną i latem dzieci od razu ubierałam "po dorosłemu", czyli bluzeczki, spodenki, sukienki, więc faktycznie śpiochy i kaftaniki to jakieś pojedyncze sztuki
Kombinezonik kupiłam na 68. W razie jak będzie trzeba to dokupię coś mniejszego
Lada moment będzie tego mnóstwo m.in. na Allegro, więc mże okazyjnie uda się kupić coś fajnego. Warto też pamiętać o tym, że rozmiar rozmiarowi nierówny...