reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

my mamy dwie czapeczki,
na większy mrozik taka Zobacz załącznik 175061
a teraz już chodzimy w takiej Zobacz załącznik 175062 :-)

kombinezon mamy na 86cm, bo 80 był taki bardzo na styk, natomiast buciki mamy rozmiar 21 ( chociaż stópka 18-19 wychodzi ), ale rozmiar 20 też taki na styk był :sorry2:
My mamy czapeczke podobna do tej pierwszej tylko z biały, puszkiem:tak::tak:a co do bucikow kupiłam rozmiar 20 ale zastanawiam sie nad wymiana na 21:baffled::baffled::baffled:

reklama
My mamy czapeczke podobna do tej pierwszej tylko z biały, puszkiem:tak::tak:a co do bucikow kupiłam rozmiar 20 ale zastanawiam sie nad wymiana na 21:baffled::baffled::baffled:

no my mieliśmy kupić 20, bo przecież jak stópka wychodziła tak mniej więcej 18,5 to myślałam że 21 to będzie za dużo, ale w sklepie zrobili nam patyczek wielkości stopy Bartka i jak wsadziliśmy go do bucika 20, to okazało się że bardzo malutko luzu na paluszki zostało :sorry2: więc wzięliśmy 21 :tak:

no my mieliśmy kupić 20, bo przecież jak stópka wychodziła tak mniej więcej 18,5 to myślałam że 21 to będzie za dużo, ale w sklepie zrobili nam patyczek wielkości stopy Bartka i jak wsadziliśmy go do bucika 20, to okazało się że bardzo malutko luzu na paluszki zostało :sorry2: więc wzięliśmy 21 :tak:

a jakie buciki kupilyscie pochwalcie sie...czkema na foto:tak:

a jakie buciki kupilyscie pochwalcie sie...czkema na foto:tak:

Madzienko, powiem Ci że my nie mieliśmy zbyt wielkiego wyboru. Bartek ma tak strasznie wysokie podbicie, że w żadne buciki nie chciała mu wejść stópka :sorry2: normalnie zjeździliśmy wszystkie sklepy w Zabrzu i Gliwicach, po kilku dniach byłam tak załamana że było mi wszystko jedno jakie to będą buty, byle mu stopa weszła :sorry2:
w końcu w jednym sklepie udało nam się znaleźć dwie pary w które dało się wcisnąć Bartusiową stopę :tak: nie wybrzydzaliśmy i kupiliśmy :tak: zaraz zrobię i wkleje fotkę :tak:

3.jpg4.jpg5.jpg

Odnośnie kupowania bucików-oglądałam jakiś program na TVNStyle o tym i tam mówili,że kupowanie na patyczek nie daje gwarancji wybrania właściwego rozmiaru.W "Bartku" można poprosić o takie plastikowe jakby podeszwy wewnętrzne ,które się przycina do rozmiarów stopki maluszka i to jest ponoć najlepszy sposób, choć i tak trzeba dziecku przymierzyć.Ja nie wiem,jak to zrobię-nawet jak zakładam Emilce takie kapciochy niemowlęce,to już mi jej stopka lata na wszystkie strony, a co dopiero będzie z grubymi buciorami:confused:

Odnośnie kupowania bucików-oglądałam jakiś program na TVNStyle o tym i tam mówili,że kupowanie na patyczek nie daje gwarancji wybrania właściwego rozmiaru.W "Bartku" można poprosić o takie plastikowe jakby podeszwy wewnętrzne ,które się przycina do rozmiarów stopki maluszka i to jest ponoć najlepszy sposób, choć i tak trzeba dziecku przymierzyć.Ja nie wiem,jak to zrobię-nawet jak zakładam Emilce takie kapciochy niemowlęce,to już mi jej stopka lata na wszystkie strony, a co dopiero będzie z grubymi buciorami:confused:

ale my nie polegaliśmy tylko na patyczku, był on jedynie pomocny w końcowej fazie wybierania rozmiaru, pomógł nam rozwiać wątpliwości czy wziąć rozmiar 20 czy 21.
A co do "Bartka" to niestety, nasz synek ma tak wysokie podbicie że absolutkie nie mogliśmy włożyć jego stópki do żadnego bucika.

reklama
Do góry