reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

ollcia nasz Maksio też ma wysokie podbicie,i w bartkowe butki wchodzi!w te antylopy też weszła nóżka,szukaj z dalekim rozcięciem i nie za wysokie-zawsze to łatwiej wciskąc.Powodzeni w szukaniu bucików

reklama
Dzięki, przyda się ;-) w tym CH do którego jutro pojedziemy do Gliwic jest Bartek i jest też Bata ( podobno też mają fajne buciki dla dzieci ), więc może w końcu coś upolujemy :tak:

My wczoraj byliśym na zakupach. Kupiliśmy małemu cały asortyment na zimę, czyli kombinezon, buty, czapeczkę i szaliczek. No i sobie oczywiście też. Wydaliśmy tyle kasy, że wyrzuty sumienia mam do dziś:zawstydzona/y: Mieliśmy oszczędzać jak się da ze względu na budowę, a ja głupia dałam się namówić mojemu męzowi:wściekła/y: No ale trudno teraz juz po ptokach.

Kupiliśmy Filipowi kombinezon 2-częściowy Cocodrillo. Kosztował zaj... dużo, ale kurczę obeszliśym wszystkie sklepy i naprawdę nie widziałam ładnych 2-częściowych kombinezonów, a chciałam kupić tańszy, bo szkoda tyle kasy wydawać na jeden sezon. Rozmiar 80 i mimo, że Filip jest długi, bo ma jakieś 78cm to kurtka jest ogromna, ale z nowu spodnie są idealne (na szczęście dzięki szelkom mozna je wydłużyć):tak:
Buty kupiliśmy w rozmiarze 21, ale Filip ma duże stopy. Teraz są jeszcze troszkę za duże, ale za 2 miechy jak będzie stawiał pierwsze kroczki będą akurat:tak: I my również mieliśmy problem, bo Filip też ma wysokie podbicie i jedynie bartkowe buty wchodziły mu łatwo na stópkę. Dlatego takie kupiliśmy. No ale cenę też mają ładną:eek:
Wykosztowaliśmy się ma maksa i teraz koniec zakupów co najmniej do świąt:tak:

asiulkaa oszalalam ostatnio na punkcie jednego kombinezonu w cocodrillo ale nie dam tyle kasy,poprostu wiem ze dzieci nawet tego nie wynosza wiec po co? Byl taki zielono chyba szary ale zaj......!

A tu powod mojego zmartwienia.
rozmiar 19, nozka- rozmiar:confused:

Załączniki

• DSC01918.jpg
    DSC01918.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC01916.jpg
    DSC01916.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 56
To ja sie wtrace- moj synke tez ma malenka stopke, nosi rozmair 19 a ma w grudniu 2 latka.
Kupowlam mu buciki z Elefanten rozmair 17- tak stopke zapewne ma Twoje szczescie.
A i polecma jeszcze buty Clarksa- maja numekri od 17 i rozna tegosc..czyli na wysokie podbicie nawet:tak:
Wiem ze Clarks sie otworzyl w Zlotych Tarasch w W-wie.albo jelsi ktos ma znajomosci w Angli- to ebdzie sporo taniej

Kupiliśmy w końcu buty dla naszego łobuziaka :tak:
Rozmiar... uwaga...21 :szok: jedna pani ze sklepu dała nam patyczek długości nóżki Bartka i okazało się że pomimo że nóżkę ma rozmiar 18-19, to buciki muszą być co najmniej 20 i doradziła nam żeby wziąć rozmiar większe, no i w końcu wzięliśmy 21. Są one tak ok 1cm dłuższe od nogi Bartka więc tak akurat.
I szaliczek kupiliśmy :tak:

a ja zwariuje z tymi bucikami :p bo sie wahaliśmy miedzy 20 a 21,ale w koncu ostatecznie zmierzyłam że Maksio ma długość stópki niecałe 12,długość wkładki ma 12,5 ale długość bucika jest 13(od środka,ma 13 bo ma taki czubeczek-miejsce na paluszki!),więc cholera na chwile obecną ma ponad 1 cm zapasu wiec chyba bedą ok,jak myślicie?Bo ja to już zielona :[

a ja zwariuje z tymi bucikami :p bo sie wahaliśmy miedzy 20 a 21,ale w koncu ostatecznie zmierzyłam że Maksio ma długość stópki niecałe 12,długość wkładki ma 12,5 ale długość bucika jest 13(od środka,ma 13 bo ma taki czubeczek-miejsce na paluszki!),więc cholera na chwile obecną ma ponad 1 cm zapasu wiec chyba bedą ok,jak myślicie?Bo ja to już zielona :[

myślę że 1cm zapasu to ok :tak:

reklama
asiulkaa oszalalam ostatnio na punkcie jednego kombinezonu w cocodrillo ale nie dam tyle kasy,poprostu wiem ze dzieci nawet tego nie wynosza wiec po co? Byl taki zielono chyba szary ale zaj......!

A tu powod mojego zmartwienia.
rozmiar 19, nozka- rozmiar:confused:
U nas jest identycznie :-(, przeciez jak kupie takie buty to małemu się źle chodzi. Kupiliśmy juz mu adidaski i on się chyba w nich męczy a to rozmiar 19 :eek:

Do góry