reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

No właśnie nad tą myślałam:) A te misie nie są zbyt blade żeby je maluszek widział? Mają troszkę intensywnego kolorku?

Moj misio mimo tego ze misiaczki sa blade to gapi sie na nie i smieje do nich nawet gada:-D:-D wiec u nas bladosc nie przeszkadza:-D:-D a projektorem tez sie zaczal od niedawna interesowac tylko ja robie tak ze gasze w pokoju wszystkie swiatla i jak jest ciemno to wtedy super na scianie i syficie widac te chmurki:-D:-D:-D tylko wazne zeby sciany nie byly biale tylko mialy jakis kolor wtedy lepiej widac, no i oczywiescie w pokoju misi byc ciemno :tak::tak: a dodatkowo pod spodem jest takajakby teczowa lampeczka kolorowa i na to tez Filip potrafi sie ladnych kilka chwil patrzec:tak::tak::tak:

reklama
My też mamy tą karuzelę z misiami i małemu się podoba,gada do nich i się śmieje,ale jednak wolałabym bardziej kolorową.Te misie faktycznie są blade,a projektora to w ogóle nie używamy.Małemu podoba się melodyjka i to,że w ogóle coś się rusza.Ale myślę,że dziecko bardziej zainteresuje się czymś o bardziej żywych kolorach.Też zależało nam na projektorze,a jednak wcale się nie spisał...

Ja też duzo czytałam,że zabawki dla niemowląt powinny być w zywych kolorach i pewnie sama nie kupiłabym tej karuzelki z pastelowymi misiami. Jednak stwierdzam, że moja córcia i tak się nimi interesuje i chyba ten ruch jej wystarczy. W "Mamo to ja" ten fizjoterapeuta od dzieci mówił,że nie musi być karuzelka kolorowa-wystarczy ruch i nawet melodyjka jest zbędna.Pokazywal ma przykładzie jakies prostej karuzelki, gdzie wszystkie "latające" zabaweczki były żółte,ale ona powiedział,że wystarczy,że maja oczka czarne i nosek odznaczający się-i już jest to urozmaicenie dla dziecka.Swoja drogą,że nie poleca karuzel, gdzie jest ruch, dźwięk i światełka jednocześnie-za dużo bodźców dla maluszka.

My mamy taka.Ma pare melodyjek i pare dzwiekow natury,daje fajne mieniace sie swiatlo z tej kuli, zwierzaczki sa kolorowe,jest na pilota jedyna "wada" to wedlug mnie troche cicho gra choc dziecko lezace w lozeczku bez problemu to slyszy ale myslalam ze na ostatnim poziomie glosnosci (ma 3) bedzie grala bardzo glosno a jednak nie ;-)

Załączniki

• 561382978_2.jpg
    561382978_2.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 37
FISHER PRICE KARUZELA RAINFOREST DESZCZOWY LAS (567324976) - Aukcje internetowe Allegro
Agacia my mamy taką karuzelkę i Inka ją bardzo lubi. Jest w żywych kolorach, ma muzykę klasyczną w 3 wersjach i odgłosy lasu deszczowego i te duże liślie opadają i się wznoszą, a te małe ze zwierzątkami się kręcą, na też malutką lampkę nocną tam gdzie obrazek.

Agacia my mamy i tą z misiami i tą co misiówka...ciocia z usa zaszalała!!!!!Na razie używamy misiów:tak:

reklama
Do góry