reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

No właśnie nad tą myślałam:) A te misie nie są zbyt blade żeby je maluszek widział? Mają troszkę intensywnego kolorku?

Moj misio mimo tego ze misiaczki sa blade to gapi sie na nie i smieje do nich nawet gada:-D:-D wiec u nas bladosc nie przeszkadza:-D:-D a projektorem tez sie zaczal od niedawna interesowac tylko ja robie tak ze gasze w pokoju wszystkie swiatla i jak jest ciemno to wtedy super na scianie i syficie widac te chmurki:-D:-D:-D tylko wazne zeby sciany nie byly biale tylko mialy jakis kolor wtedy lepiej widac, no i oczywiescie w pokoju misi byc ciemno :tak::tak: a dodatkowo pod spodem jest takajakby teczowa lampeczka kolorowa i na to tez Filip potrafi sie ladnych kilka chwil patrzec:tak::tak::tak:

reklama
My też mamy tą karuzelę z misiami i małemu się podoba,gada do nich i się śmieje,ale jednak wolałabym bardziej kolorową.Te misie faktycznie są blade,a projektora to w ogóle nie używamy.Małemu podoba się melodyjka i to,że w ogóle coś się rusza.Ale myślę,że dziecko bardziej zainteresuje się czymś o bardziej żywych kolorach.Też zależało nam na projektorze,a jednak wcale się nie spisał...

Ja też duzo czytałam,że zabawki dla niemowląt powinny być w zywych kolorach i pewnie sama nie kupiłabym tej karuzelki z pastelowymi misiami. Jednak stwierdzam, że moja córcia i tak się nimi interesuje i chyba ten ruch jej wystarczy. W "Mamo to ja" ten fizjoterapeuta od dzieci mówił,że nie musi być karuzelka kolorowa-wystarczy ruch i nawet melodyjka jest zbędna.Pokazywal ma przykładzie jakies prostej karuzelki, gdzie wszystkie "latające" zabaweczki były żółte,ale ona powiedział,że wystarczy,że maja oczka czarne i nosek odznaczający się-i już jest to urozmaicenie dla dziecka.Swoja drogą,że nie poleca karuzel, gdzie jest ruch, dźwięk i światełka jednocześnie-za dużo bodźców dla maluszka.

My mamy taka.Ma pare melodyjek i pare dzwiekow natury,daje fajne mieniace sie swiatlo z tej kuli, zwierzaczki sa kolorowe,jest na pilota jedyna "wada" to wedlug mnie troche cicho gra choc dziecko lezace w lozeczku bez problemu to slyszy ale myslalam ze na ostatnim poziomie glosnosci (ma 3) bedzie grala bardzo glosno a jednak nie ;-)

Załączniki

• 561382978_2.jpg
    561382978_2.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 46
FISHER PRICE KARUZELA RAINFOREST DESZCZOWY LAS (567324976) - Aukcje internetowe Allegro
Agacia my mamy taką karuzelkę i Inka ją bardzo lubi. Jest w żywych kolorach, ma muzykę klasyczną w 3 wersjach i odgłosy lasu deszczowego i te duże liślie opadają i się wznoszą, a te małe ze zwierzątkami się kręcą, na też malutką lampkę nocną tam gdzie obrazek.

Agacia my mamy i tą z misiami i tą co misiówka...ciocia z usa zaszalała!!!!!Na razie używamy misiów:tak:

reklama
Do góry