reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Evcia rzeczy dla maluszka bardzo fajne :) ciesze się że zakupy się udały

Sylwia ekspertem w praniu nie jestem ale wszystko piorę w temeraturze zgodnej z metką na ubrankach. Wszystko prałam w 40 stopniach po lewej stronie a potem prasowałam po lewej i po prawej.
Jak miałam ciuszki używane to najpierw włączałam pranie ręczne z płukaniem i wirowaniem potem wstawiałam to na godzinny program z super płukaniem a potem jeszcze raz na płukanie i wirowanie hehe może troche przesadziłam ale co tam :)

reklama
Sylwia ciuszki piorę przed pierwszym użyciem w 40 stopniach włączam super płukanie i niania prasuje. Pieluchy wyprałam w 60 stopniach te 90 to raczej przesada kiedyś je sie gotowało jak używało sie pieluchy do przewijania a teraz aż takie gotowanie chyba nie potrzebne.

Witam
Mam do sprzedania ubrania ciążowe, 2 pary spodni(zmateriału brązowe i jeansy niebieskie) okolo 50zl za szt., 2 bluzki(brązowa i biała w czarne wzory) ok. 20 zł za szt. i 2 sukienki (sztruksowa beżowa i jeansowa niebieska) waszystko w rozmiarze M/L ok. 30 zł za sztuke :-) jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę zrobić zdjęcia, osoby z Poznania moga przymierzyć, ceny możemy negocjować ;-) Pozdrawiam!

Tu wózek:
img1358tk7.jpg

img1359du2.jpg

Ps. trochę mało miejsca w pokoju więc zdjęcia takie sobie wyszły

A tu nosidełko (czy jak to się tam fachowo nazywa) ;-)
img1360pi1.jpg

img1361jq6.jpg

Co do orania ubranek to ja prałam w 40* w Loveli i płynie d płukania też z Loveli. myślę że po 90* to mało co by z ubranek zostało a zwłaszcza tych polskich. Najlepiej postępować tak jak na metkach pisze

Ostatnia edycja:
Ona_mika, wózek i nosidełko bardzo ładne, tylko sama zastanawiam się, jak zrobić z nosidełkiem, bo ta pozycja to minimum od 3 miesięcy, więc na dwór się raczej nie nada... słyszałam, że są tez wielopozycyjne, tak że można również na leżąco nosić, ma ktoś z was wiadomości na ten temat?
Co do nosidełka, to marcową Monikę nosiłam przez całe lato i to było genialne rozwiązanie, kiedy np chciałam wyskoczyć do sklepu na 5 minut po pieczywo.

Do noszenia dziecka w pozycji poziomej to chyba raczej specjalne chusty, a nosidełko dla ciut większego malucha, siedzącego (?) żeby kręgosłupa nie powykrzywiać na starcie. Niewiele pamiętam, nie znosiłam takich nosidełek, było mi niewygodnie. Chociaż swoje dzieci nosiłam na rękach duuużo, aż do przesady ;) Właściwie młodszego przestałam dopiero jak teraz zaszłam w ciążę. No ale nosiłam ich na biodrze, na siedząco, nosidełka sobie w szafie leżały ;) Ale każdy ma inne potrzeby/upodobania.

OnaMika śliczne ;)

Nosidełko miałam podobnego typu ale w nim maluszek dopiero od 8 tygodnia życia może byc noszony. Teraz bardziej zalecane są niby chusty ale nie wiem czy ze względu na zimową porę sobie taki wynalazek sprawic.

Rapuzel, Samhain, Asioczek w wózku mam nosidełko takie "na leżąco" wyjmowane więc w tym można nosić malucha, a te nosidełko-plecaczek (że się tak wyrażę) może z 6 zł mnie kosztowało więc grzech było nie brać, a w domu zobaczyłam jakie śliczne one jest. Nowego za około 50zł w życiu bym nie kupiła, a to jest stabilne i bezpieczne bardziej niż te co w hurtowni za 50zł oglądałam

Ona_mika, a mozesz cos wiecej napisac o wozku? Jak Ci sie prowadzi , jak duza jest gondolka w srodku, tak wg Ciebie odczucia....Bo my tez wlasnie chcemy z Anmara model Safari, ale w Opolu na zywo wozka tego nie uswiadczysz. Juz zachowujemy sie jak psychopoaci i na ulicy gapimy sie ludziom na wozek , a nie w wozek ale nikt nigdzie nie ma.Wiec za kazda opinie bede bardzo , bardzo wdzieczna. Wiem ze Twoja siostra chyba tez ma z tej firmy...

reklama
Evciaa piekne rzeczy zakupilas dla corci.:-):-D
Ona_mika wozek wyglada rewelacyjnie.:-):-D
Saly wiesz, ze ja tez rozgladam sie za kazdym wozkiem i patrze jakiej firmy, juz kilka razy chcialam wogle podejsc i zapytac sie jak sie sprawuje, ale uznalam, ze moga mnie wziasc za wariatke jakas:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry