reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

Dziewczyny napiszcie proszę co to za fenomenalne kropelki na kolkę?
A co do laktatora to jak was czytam sama zaczynam sie zastanawiać nad kupnem. Jakoś nie wyobrażam sobie mojego męża latającego po to ustrojstwo po sklepach :) a w przypadku majej prawdopodobnej cesarki laktacja może ruszać z problemami...
Jest tu któraś mam po cesarce i ewentualnych problemach laktacyjnych? Jeśli tak to niech sie ujawni i napisze parę dobrych rad czy uwag...

reklama
ajak ja tylko chciałam apropo tych kropelek.Podobno rewelacyjna jest "Gripe Water ".
Tu wiele koleżanek mi ją polecało i wiem że w Polsce też jest dostępna w aptekach. Ale proszę o wypowiedz bardziej doświadczonych mamuś :tak:

Wiecie trafiłam na obniżki posezonowe cieplejszych rzeczy dla dzieciaczków no i kurcze jak tu nie skorzystać kiedy wszystko o połowę tańsze a może i lepiej?

No to się chwalę;-)
śpiworek :
78525675is6.jpg

I takie wdzianka ze spodenkami :

47644150yp3.jpg

34167753pt7.jpg

no i na koniec body na święta hehehe ;-)

69665127mf4.jpg

Sylwia co do wozka on jest bez godoli, tutaj jest wlasnie problem, bo albo kupujesz sama godole albo od razu spacerowke. A godole sa strasznie drogie, malo kto sie na nie decyduje. jesli chodzi o raczke to tam jest jedynie przycisk do skladania wozka. Jest oczywiscie podstawaka do picia i np. na inne rzeczy. :tak::-D
Bastra pozniej faktycznie mozna zrobic z niego tapczanik. :-):tak:
Jo_asia taki wlasnie wybralam, mysle, ze dla dziewczynki bedzie jak w sam raz.:-)
Minkota nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze juz mam to zglowy, bo coraz to cos nowego wynajdowalam na tym internecie, az mialam lekka obsesje czy sie aby wyrobie z tym wszytstkim. Teraz musze kupic materac, ale mysle, ze juz z tym nie bedzie takiego problemu. Chce jeszcze kupic taka mate edukacyjna i mysle, ze tu beda schody, bo jest tego strasznie duzo.:szok::szok:

I my również prosimy o dokładną nazwę tych cudownych kropelek.....:tak::tak::tak:
minkota Śliczne te cieplejsze ubranka :-)

Dziewczyny, wiem że już kiedyś pisałyście coś o butelkach, ale ja mam takie pytanko: Czy wiecie jaka butelka jest najlepsza, jeśli chcę karmić piersią, a czasami dokarmiać butelką (np na spacerku albo jakbym musiała z kimś Córcię zostawić i podać jej swój pokarm z butelki)? Chodzi o to, że boję się by później Dzidzia nie odrzuciła piersi bo z butelki będzie Jej łatwiej- czyli najlepsza taka by tyci się musiała namęczyć jak przy cycusiu. Myślałam o butelce Tommee Tippee. No i kupić 150ml czy lepiej od razu 260ml?

Evciaaa 150ml na początek jest ok. Ale pamiętaj, że po podaniu mleczka butelką nawet jeden raz możesz potem mieć kłopoty z wróceniem do karmienia piersią. Butelki Tommee Tippee są teraz chyba najbardziej chwalone.

Dzięki Asia. Ojej... chciałabym bardzo uniknąć takiej sytuacji że mam pokarm a Dziecko woli butelkę. No więc jak inaczej podać odciągnięte mleko by nie było problemu? Jest jakiś sposób? Jeśli nie i Kamilka będzie się krzywić to trudno... chyba będę zmuszona wtedy zakupić elektryczny laktator i podawać mleko butelką.

minkota cudne te ubranka

eevciaa ja myślę że na poczatek150ml wystarczy a co do butelek słyszałam tez pozytywne opinie o butelkach LOVI

reklama
evcia ja np na początek kupuje jedną butelke 150ml Tommee Tippee. Czytałam o nich dużo i inne mamy z powodzeniem karmiły tą butelką i piersią. Jednka jak będzie u nas to już musimy się same przekonać. Zresztą jak ze wszystkim :) Potem do takiej butelki można dokupić smoczek o większym przepływie i może ona służyć jako buteleczka do wody lub soczku :)

Do góry