reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Agata0209 ja mam materac kokos pianka gryka na razie śpimy na kokosie później zamieniamy

Carrefour- pampersy największa paczka 45,85 chusteczki gratis u nas maja być od jutra przez tydzień

reklama
Ona_mika dzięki za info o HIPP, ja też się zarejestrowałam:-)
Wczoraj robiłam drobne zakupy w rossmannie, raptem wydałam 14 zł, a tu nagle miła niespodzianka i lawendowe chusteczki pampers w prezencie, bo niedawno było wielkie otwarcie i był wielki kosz z takimi różnymi gadżetami. Przyznam, że byłam mile zaskoczona.
Kupiłam próbki pieluch 3-6 kg i te 4-9 kg i wydają się całkiem przyzwoite, a nawet mają gumkę z tyłu. Te mniejsze mają wąski przylepiec, ale za to taka fajna faktura w środku, pewnie do chłonięcia kupki. Większe przylepiec szeroki.Jednak w te 3-6, to ledwo się Przemek zmieścił. Załączam fotkę z zestawieniem pieluch z rossmanna z pampersem 3 i huggies premium 3

Załączniki

• Zdjęcia-0428.jpg
    Zdjęcia-0428.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 65
RAPUNZEL napisz koniecznie jak te Rossmanowe pieluszki sprawdziły sie u Przemusia bo powiem Ci ze u mnie tzn u Filipa była tragedia:(

izoldziu, ten mniejszy dzis rano przesikany (oczywiście nie po nocy, tylko założony rano), choć nie da się ukryć, ze młody rano sporo sika, ale body i spiochy były do wymiany niestety. Jednak nie mogę nie napisać, że pampersa też przesikiwał ;-)

Ja też kupiłam rossmannowe pieluchy- jak dla nas OK. Pieluchę z kupka wywalam od razu jak usłyszę, że takowa została "zrzucona" do pieluchy, więc w ekstremalnych warunkach nie została sprawdzona.
Ale kupiłam ostatnio również w sklepie Lidl pieluchy ichniej marki Toujours. Jak dla mnie nie wiele różnią się od Huggies Premium 3. Falbanka trzyma nawet lepiej, tzn, kupkinsony nie wylewają się. Cenowo niestety nie wiem:sorry2:wywaliłam rachunek. Ale na pewno taniej. Testujemy też inne pieluchy z Lidla (mała paczka Midi)- kiepskie oraz Pampers 3. Pampersy bardzo fajne- chłonne, śliczne obrazki i miło pachną, ale są za drogie.
Z huggies Premium 3 niestety często coś wylatuje bokiem, więc dlatego szukamy czegoś innego.
Ech...
Zatem na razie zostaniemy przy Toujours i przy rossmańskich gatkach

polecam taką zabawkę Grzechotka "Plac zabaw" firmy smiki

Smyk

niby jest na niej 6+ ale pokazywałam Marcelkowi co znią można robić, i załapał że trzeba tu przesuwać kuleczki, tam kręcić. A przyszła do nas 1,5 roczna dziewczynka i też się nią bawiła, wręcz niechciała oddać :-)

reklama
Wypróbowałam w końcu Huggies Premium 3 i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona - wytrzymały całą noc, przetrwały mega kupę i co najważniejsze nie obciskają Igorkowi pulchniutkich nóżek tak jak Pampersy :)

Do góry